Dugaan Bila Berdepan Pesakit Mengjengkelkan.... - Tunsha Ayunie Punya Belog

May 22, 2015

Dugaan Bila Berdepan Pesakit Mengjengkelkan....

Nothing nak update sebenarnya.. saja random memalam buters ni sebab terasa gatal jari nak menaip... hikss.. !

Masa hakakk hemodialisis lately.. ada seorang uncle cina ni... ehh ni bukan cerita rasist ye sebab patient pun memang most of adalah CINA... cina memang ramai mengalami kegagalan buah pinggang, hakakkk no idea lah kenapa...

So uncle ni baru masuk pun hakakkk dah rasa annoyed sangat... muka dia tu something.. tapi tak baik pulak kan... macam la muka kita lawoooo sangat.. haha !

Alkisahnya uncle ni dihalau dari Pusat Hemodialisis swasta sebab masalah hygiene.. pengotor nak matikkk....

Jenis dia..
Batuk tak tutup mulut.. batuk kuat2... buat bising... korek hidung dan korek hidung... Ya Rabbi... bukan patient je bingit, staff pun sama jugak !

Bila hakakkk dengan patient lain makan, time tu la dia buang hingus... waktu kita tido, dia merengus bising... asyik mintak attention staff...

Lastly, staff warning dia... jangan buat hal... dah laa tak jaga diri... hutang 10liter air dalam badan... padahal limit pesakit2 macam kami ni hanya 4 liter laa paling banyak pun... kalau lebih, kau tempah mati...

Dugaan hakakkk lagi laa ni... hakakkk yang sakit bertambah sakit dengan manusia2 cenggini uolsss...

2 comments:

  1. sabar ye hakakkk.. hehe.. dah hilang lu gua erk..dah sopan sikit ber'akak'..hehe.. cepat sihat ye.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahhahaa makin tua makin rasa nak sopan2 pulak kak...

      Delete

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.