Duduk Diam Pun Kena Fitnah Ke? - Tunsha Ayunie Punya Belog

May 12, 2015

Duduk Diam Pun Kena Fitnah Ke?

Hakakkk biziiiii !

Ada siapa kisah ke? Bizi apa? Bizi tidoooo uolsss... sekarang musim demam... hakakkk demam on-off je plus semput sebab air dah tenggelamkan paru2 hakakk... siksanya Tuhan yang tahu lah kan...

Hakakk pergi hospital tadi as usual la, rutin hidup... hemodialisis... Tetiba je staff nurse panggil Tokis, muka serious, siap tanya Tokis ada pakai orang dalam ke untuk masuk awal dalam Hospital Ampang ni??

Ringkas cerita, hakakkk dulu treatment kat Hospital Selayang, so lepas kawin kami pindah Ampang laa sebab Tokis tinggal sini...

Emmm seingat hakakkk Tokis takde guna orang dalam pun... mintak jasa baik tu ada lah sebab Tokis OKU... penat ulang alik... itupun kami kena tunggu hampir 9 bulan baru dapat transfer ke Hospital Ampang ni... orang dalam celah mana??

.. Lagi satu pasal nama hakakkk dalam waiting list sebagai penerima organ, turut dipersoalkan... macam mana nama hakakkk boleh naik sedangkan hakakkk baru masuk Hospital Ampang ni...

haihh... hakakkk dengan Tokis tak tahu apapun pasal nama dalam waiting list tu... hakakkk pun tak berharap sangat since condition kesihatan hakakkk ni memang tak mengizinkan hakakkk menjalani apa2 pembedahan pun...

Apalah nasib... duduk diam2... peramah sikit2 pun kena fitnah jugak... manooosiaaa...

1 comment:

  1. haih tu lah.manusia x penah senang tengok orang senang. ada jelah syak wasangka die.bertabahlah~

    ReplyDelete

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.