Teksi Yang Biadap ~

Gambar hiasan
(Plat NO : HBB 387)

Plat No. bukan hiasan ye.. tapi betul2 punya... dah kenapa wa marah sangat ni??

Semalam punya cerita jugak... as routine la wa memang akan pergi Hospital Ampang naik teksi.. dan kami akan lalu kat Pandan Mewah (kira jalan dalam la)...

So apa lagi, tahanlah teksi semalam.. driver india.. Tokis dah mintak dia ikut Pandan Mewah sebab dekat... tapi si driver tinggi suara kat Tokis... Tokis sabar lagi... Total kat meter dah naik... wa dah mendidih duduk belakang... dengan traffic jammed gak semalam...


"Tengok.. saya suruh ikut Pandan Mewah taknak, saya dah lambat..." Tokis bersuara..

... "Ini teksi saya yang bayar, bukan awak.. kalau rosak awak mau bayar ka..?" herdik driver.


Tokis cakap nak buat report.. si driver angkuh... suruh report je... tak takut katanya.. bukan orang boleh buat apa2 dengan dia.. Sekali Tokis cakap kat dia, yang Tokis ada kad OKU... lesen besar buat Tokis untuk buat si driver kena gantung lesen...

Then barulah dia say sorry..

Total naik teksi : RM 7.80, cakaplah nak duit lebih... tak payah laa nak aniaya kami.. mentang2 lah lakibini warga kurang upaya... haih..

Teksi semakin mahal sekarang... naik 15sen... azab woo :(

Teksi Yang Biadap ~ Teksi Yang Biadap ~ Reviewed by Tunsha Ayunie on April 12, 2015 Rating: 5

14 comments

  1. zaman sekarang ni..org nak ambik kesempatan je

    ReplyDelete
  2. Mana2 pun mesti ada kes mcm ni kan.....

    ReplyDelete
  3. no plat dia mcm kete sy lah 387 hehe.. ish jahat btl teksi tu..mjr sha dh biasa.bg yg x biasa mst trk dh kne ketuk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha hasben memang pantang kalau kena ketuk.. berapa kali dah gaduh dengan driver teksi...

      Delete
  4. saje la tu nak pusing jauh2..dapat banyak skit duit..iskh2..

    ReplyDelete
  5. alahai .. tu baru bab nk menipu gitu .. klu yg jahats ampai merompak pun ade .. takut nye .. ape yg nk rosak ek klu lalu ln pandan ewah tu ek ???? kompius plak ..jalan balak ke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bumper banyak... katanya bumper tinggi.. padahal takde tinggi mana pun.. takut sangat... padahal teksi baru... teksi lama lalu ok je..

      Delete
  6. semua nak ambik kesempatan kan ... satu masa dulu pernah menyewa kat pandan mewah . masa tu hospital blm wujud lagi ... sekarang mesti dah sesak tpt tu ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takde la sesak sangat kak CM... still ok je trafik.. haha

      Delete
  7. Lapor sahaja. Biar dia kena gantung lesennya. Pemandu teksi sekarang ini tidak boleh diberi muka sangat. Kelmarin ada pelancong buat laporan kena tindas oleh pemandu teksi yang meminta RM800 daripadanya untuk tambang perjalanan dari KLIA ke pusat bandar. Pelancong itu bukannya tak pernah datang ke Malaysia, jadi dia terkejutlah bukan main.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Diorang ingat kita ni bodoh2 ke?? Hasben dah ugut baru tahu mintak maaf... tapi kami memang nak buat report aje...

      Delete

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.