Smartphone Yang Jatuh..... - Monolog Aku Cuma Di Kiri

April 08, 2015

Smartphone Yang Jatuh.....

SMARTPHONE : Boleh kata henpon yang canggih masa kini laa... zaman dulukala setakat pakai henpon polyphonic & colourscreen kira dah best sangat... rasa kaya dan poyo je masing2 kalau pakai henpon jenis cenggitu... dululaaa....

Sekarang zaman smartphone, iphone, ipad dan segala kejadah lagi yang canggih manggih.... kalau setakat pakai phone polyphonic, mana ada class... sebelah mata jelaa orang pandang kau... lagi sekarang budak2... makin canggih henpon dorang, makin mendabik dada.... zaman hakakkkk dulu jangan harap laa... nak pakai Nokia 3310 pun berairmata merayu... dapatlah pakai abah punya...


Wa pakai Smartphone sejak kawin laa la.. setahun kawin baru merasa pakai Smartphone... dulu kalau orang cerita pasal Instagram, gigihlaa nak download dekat henpon Nokia cabuk aka Nokia X5-01 tu... rupanya tak boleh...

Hurm... ni pun Tokis yang support duit belikan, kesian kat bini pakai henpon buruk.. kahkah !

Nak jadi cerita, masa baru beli kemain laaa jaga rapi... letak elok2 je henpon kat bawah katil sebelum tido.... mula2 jelaaaaaaaa.... dah setahun berlalu, mulalah buat perangai....



Bukan jatuh atas muka je, tapi jatuh atas lantai... berapa kali terhempas... tengah berdiri sambil pegang pun boleh terlepas.... Tokis?? dia bising laa... nampak sangat tak hargai pemberian dia... haha ! Orang waktu tidur, tidur laa... ni pegang je phone tu... konon2 tak ngantuk... sekali......

ntah laa... lebih 10x kot jatuh... puas didik diri jauh dari phone, tapi tak mampu :(

12 comments:

  1. memang pun..sekarang ni smartphone dah jadi mainan awfiyah..bagi hndphone mainan kat dia,tado maknanya dia nak...isk...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhaa geng aunty sha sayang..... kecik2 dah pandai ye...

      Delete
  2. Akak sampai sekarang jaga smartphone baik2..kalau terjatuh je mula la usap2 macam apa lagi..hahhaha..maklum la..susah nak dapat..bukan orang senang..tu pun kalau tertinggal kat bawah2 ni anak ambik main cepat2 simpan,..anak menangis berguling pun tak de kesian2..memang tak dapat..punya sayang smartphone nye..ahhahah..melampau tak???:p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak melampau....cermat tu bagus kak....sha ni sekian lama baru laa merasa... bukan tak jaga, tapi selagi tak terlelap selagi tu laa asyik melekat dengan phone sampai suami tarik muncung laaa... hahahaha

      Delete
  3. satu keperluan telepon tu.. tapi orang skrg ni (termasuklah sy) teringin yg hebak2 je.. hehe.. samalah kita.. dulu2 masa mula2 beli memang sayang.. kalau terjatuh cepat je kutip..

    skrang.. huh.. main campak je sana sini sinun.. hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan gee?? masa mula2 peluk cium je... risau sangat kalau jatuh... laa ni buat tak nampak je... wuahhahahaha

      Delete
  4. hahahah ... tp ai tak penah lagi jatuh atas muka gitu ....

    klu jatuh ke lantai tu selalu dah

    ReplyDelete
  5. Sesekali jatuh tu kira adat la. tapi kalau selalu jatuh memang cepat jahanam smartphonre
    ni, maklumlah kebanyakannya bukan jenis lasak pun.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni memang dah berkali2 dah kaklynn.... cuma dia masih nak berjasa lagi je.. hahaha

      Delete
  6. Tepon akak pun dah banyak kali jatuh. Gelap sat. Bila sebut nak tukar baru, ok plak dia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fon sha ni pun asyik jammed je... dah kena maki kena ugut... baru ok... haaa nampak tak permainan dia?? hahahaha

      Delete

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.