RM600+deposit, Untuk Sebuah Rumah Yang Hampir Roboh.. - Tunsha Ayunie Punya Belog

April 13, 2015

RM600+deposit, Untuk Sebuah Rumah Yang Hampir Roboh..

Gambar Hiasan,
Sumbangan Google.

Bukanlah nak memilih jenis rumah ketika darurat ni... tapi dalam keadaan wa... wa memerlukan suasana yang bersih... wa memang rimas bila suasana agak kotor.. stress sangat tau !

Haritu pergi survey rumah... tuan rumah kemain eksaited dan macam nak sangat kami stay kat situ... tapi... harga dia.. sama dengan sebuah rumah flat ! RM600, siap kena bayar deposit... tapi keadaan rumah langsung tak macam rumah... siling dah nak runtuh, dengan berhabuk dan berlendir... hushhh tak boleh angkat ~

Pelik bila dia kata nak panggil orang datang repair, sedangkan semasa kami tengok rumah tu, ada penghuni... so, dia bagi penghuni bayar RM600 untuk sebuah rumah yang silingnya akan runtuh bebila masa??

Wa mencari rumah yang selesa, yang boleh beribadah dengan sempurna... boleh buat kuih @ kek.. boleh bagi ketenangan pada diri ini... Hurm.. Ampang.. satu nama besar, tapi sangat susah nak mencari rumah sewa berkos rendah yang sempurna... sedih...

8 comments:

  1. pilih betul2..memang ada setengah tuan rumah ni sebelum kita masuk janji bulan bintang semua..tapi nanti dah duduk ,panggil pebaik tandas pun sampai kita kena sembelit dia tak timbul2 jugak..

    ReplyDelete
  2. bukan senang nak dapat rumah sewa dengan harga mampu milik T_T

    ReplyDelete
  3. tengok location.. kalau strategic & banyak public transportation memang mahal. kalau jauh dari pusat bandar, dapatlah murah sikit..

    ReplyDelete
  4. allahurabbi...teruknya rumah..at least kalau nak sewakan orang pun,..perbaikilah dulu keadaan rumah tu...alahai...akak pun tak sanggup nak menyewa,

    ReplyDelete
  5. memang kena pilih betul-betul..untuk keselesaan kita kan..kalau ada pilihan lain, better yang lain lah

    ReplyDelete
  6. aduhai sampai RM600 .... sabar je .....

    ReplyDelete
  7. boleh than mahal jugak eh 6oo..huhu..try la survey umah len..

    ReplyDelete
  8. amboi kemain mahal harganya.. tulaa sbb kat area sana kan..
    kalo kat penang area mainland ni rm600 tu bleh dapat rumah dua tingkat selesa sngt kot..
    sabar ye kakak..

    ReplyDelete

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.