REVIEW BIO-ESSENCE HYDRA TRI ACTION AQUA FOAMY CLEASER - Tunsha Ayunie Punya Belog

April 05, 2015

REVIEW BIO-ESSENCE HYDRA TRI ACTION AQUA FOAMY CLEASER

REVIEW BIO-ESSENCE HYDRA TRI ACTION AQUA FOAMY CLEASER - Minat pulak dengan produk Bio-Essence ni. Saja la nak try mana tahu kot-kot serasi. Aku memang suka beli pencuci muka yang ada dekat Guardian tu. Haha

Untuk pertama kali beli produk Bio-Essence ni, aku cuba Hydra Tri-Action Foamy Cleaser. Sebenarnya banyak rangkai untuk produk ni. Cuma sebab quite expensive, aku cuba pencuci mukanya terlebih dahulu




Produk Hydra Tri Action ni terdiri daripada :
  1. Aqua Foamy Cleaser
  2. Aqua Refreshing Toner
  3. Aqua Mostuirising Gel
  4. Aqua Droplet Sleeping Beauty Mask
Produk ini mengfokuskan 3 bahan penting untuk kulit yang lembut berseri :
  1. Mempunyai kuasa Nano Hyluronic untuk hidrasi kulit.
  2. Estrak Minyak Zaitun untuk kesuburan kulit.
  3. Estrak Buah Cranberi yang kaya anti-oksidan dan melindungi kulit.


Alamaksss, kabur plak !

Untuk kulit kering macam aku, produk ni boleh dikatakan best giler ! Selepas cucian pertama, memang korang akan rasa lembut je. Memang terjadi pengelupasan sikit pada muka aku tapi tak ketara sangat. Maybe sebab asyik tukar produk je kan? Hihi

Teksturnya berkrim dan mempunya bau kranberi. Terasa kulit licin selepas basuhan pertama. Jom cuba :)

12 comments:

  1. wahhh mesti best ni kak sha... kita suke semua benda yang ada estrak zaitun...bagus :D

    ReplyDelete
  2. best kalau dapat produk yang betul² sesuai dengan kulit kita kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. So far baru pakai pencuci pun dah rasa best je..

      Delete
  3. setia ngn satu produk je ok!
    hehe..

    ReplyDelete
  4. itulah lekatlekit suka review produk ni..terpengaruh tau

    ReplyDelete
  5. masih setia dgn safi... sbb ada halal tu la..

    ReplyDelete
  6. baru je tambah lagi koleksi bio essence.. bio gold water. Pejam mata pergi bayar jer.. hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahhaa memang nak bayar apapun kena pejam mata sekarang...

      Delete
  7. Saya pengguna bio essence snail repair mmg best pencuci mukanya!
    Bio gold water 30ml cuma berharga rm21.90

    ReplyDelete
  8. Nak tanya, klau utk kulit berminyak..bio essence yg mana sesuai?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bio Essense Hydra-Tri Action juga sesuai untuk kulit berminyak :)

      Delete

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.