Kanak-Kanak Maut Jatuh Dari Eskalator Kenanga Wholesale City, Kuala Lumpur - Monolog Aku Cuma Di Kiri

April 04, 2015

Kanak-Kanak Maut Jatuh Dari Eskalator Kenanga Wholesale City, Kuala Lumpur


Seorang kanak2 perempuan kelihatan sedang bermain2 di tangga & pemegang eskalator di Kenanga Wholesale City, Kuala Lumpur. Rakaman CCTV itu menunjukkan ibu kepada kanak2 tersebut sedang leka dengan handphone. Maka ramailah yang mengherdik si ibu tadi....

Anaknya maut, akibat diseret pemegang eskalator... tak dapat diselamatkan... 

Bagi wa, ya, si ibu memang careless sebab bagi anak dia main kat situ... sumber mengatakan yang si ibu sedang bergaduh dengan seseorang di dalam telefon... dan dia tak sedar pun anak dia main2 je kat situ....

Yela, hati ibu mana tak terusik... ibarat jatuh ditimpa tangga... janganlah kita asyik hentam si ibu... dia sendiri tertekan dengan apa yang menimpa dia... kita sendiri tak tahu kondisi si ibu macam mana sekarang....

Segalanya suratan yang Allah tulis,
perjanjian Allah dengan si kecil tadi... redhakanlah dan jadikan pengajaran... syurga menunggumu sayang :)



6 comments:

  1. ya allah..bahaya biar budak2 main dekat tangga eskulator..moga jadi pengajaran pada yang lain

    ReplyDelete
  2. Kejadian ini sering terjadi di Indonesia. Anak yang terlepas dari pengawasan orang tuanya saat berbelanja di Mall. Ini memang menjadi bahan pelajaran bagi kita semuanya, Para orang tua untuk tidak asyik sendiri berbelanja hingga lupa mengawasi anak anaknya. Pengelola atau Manager MALL juga harus lebih memperhatikan faktor keselamatan office nya

    ReplyDelete
  3. semuanya sudah tertulis. Semua yang di dunia ini satu pinjaman sahaja
    Samada anak, ibu, bapa, kecantikan, kekayaan, kesihatan atau apa-apa saja.
    Semuanya akan kembali pada pemiliknya.

    Tetapi jika sesuatu berlaku atas kecuaian dan kelalaian kita sendir pastinya impaknya sukar untuk diterima.

    Mudah-mudahan menajdi pengajaran buat ibu bapa diluar sana termasuk saya juga

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul abg arz...dah memang ketentuan nya cmtuh kan...tp betul, prevention is always better than cure, parents pasni kenalah lagi beware kan... :D

      Delete
  4. jadi pengajaran buat kita ni, anak anugerah Allah s.w.t bila2 masa boleh ambil sahaja

    ReplyDelete
  5. betul, kite pon sutuju, jgn lah herdik mak nya tuh...dia dah cukup sedih dah anak nya meninggal kan... sama2 lah kita doa spy kejadian escalator camnie xberlaku lagi dekat sape2 pasni....

    ReplyDelete

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.