Google Icon | Pony Express


Google Icon menyambut ulangtahun Pony Express yang ke-155 tahun.

The Pony Express adalah perkhidmatan menghantar mesej, suratkhabar, mel dan pakej kecil dari St. Joseph, Missouri , merentasi Great Plains , sepanjang Pergunungan Rocky dan Sierra Nevada untuk ke Sacramento, California , dengan menggunakan kuda.

Sepanjang 18 bulan beroperasi, ia mengurangkan masa untuk mesej untuk perjalanan di antara Atlantik dan Pasifik pantai kepada kira-kira 10 hari.  



Kat Google tu ada game,
pergilah main ! hiks ~

Google Icon | Pony Express Google Icon | Pony Express Reviewed by Tunsha Ayunie on April 14, 2015 Rating: 5

14 comments

  1. wahhhhh zaman koboi dulu dah perkhidmatan pos ye .. ingatkan depa guna helang utk hantar masej tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hakhak... helang tu raja2 je kot yang pakai...

      Delete
  2. Xsmpt main lg. Tdi ralit buat keje. Mcm best je. Hihi

    ReplyDelete
  3. Nice info ni dear entang Pony Express :)

    ReplyDelete
  4. dok tengok juga tadi tapi tak sempat nak belek game apa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sha tekan je... tetiba terkeluar game...

      Delete
  5. oww, ada tgk kat google..malas nak tekan nk tgk bnda apa..hihi..

    ReplyDelete
  6. yuuuuhuuu kakak !! kite datang ni.. maaflah lama tak bertandang..
    bila tukar link blog semua blog yg kita follow hilang.. nampak tu kite baru follow sini balik..
    so nak trace balik mmg makan mase.. huhu jangan majuk na..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Majuk ke...??
      tak lahhh.... hahahha ! Ok je... hakakkk pun dah lama tak aktif tau ~

      Delete

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.