5 Perkara Yang Korang Rasa Seram Bila Tinggal Di Rumah Seorang Diri ! - Monolog Aku Cuma Di Kiri

April 29, 2015

5 Perkara Yang Korang Rasa Seram Bila Tinggal Di Rumah Seorang Diri !

Korang yang selalu berseorangan tu pernah menghadapi sesuatu yang mistik tak?? seram lah gittew... hahaha ! hakakkk? PERNAH ! biasalah... kalau berdua pun yang ketiga adalah saitonnnn.... kalau sesorang lagi laaa saiton, jin, jembalang semua nak join kita... betoi dak?

Meh hakakk nak share sikit pasal benda2 seram yang kekadang mengganggu emosi kita bila tinggal seorang diri di rumah...


hal menyeramkan yang terjadi kalau lagi sendiria
  • 1) Korang memiliki poster di salah satu ruangan, tetiba je angin kuat dan gambar tu bergerak sendiri.. hahh ! seram kan kan?? padahal korang tahu gambar tu bergerak sebab angin.

hal menyeramkan yang terjadi kalau lagi sendiria
  • 2) Gambar yang tergantung kat dinding... tapi bila korang perati je gambar tu... korang rasa ianya sungguh seram... wuahahahhaa !! *gelak mak sihir*

hal-menyeramkan-yang-terjadi-kalau-lagi-sendirian-di-rumah-3

  • 3) Korang dengar suara berbisik, yang pasti bukan suara korang lah kan... kadang2 tu rasa macam ada orang panggil korang, padahal takde siapa di dalam atau di luar rumah...

hal-menyeramkan-yang-terjadi-kalau-lagi-sendirian-di-rumah-6

  • 4) Korang membela kucing atau apa2 lah... lepas tu dia pandang je satu sudut & tak pedulikan korang... mesti korang pun pelik apekehelnyee kucing korang cenggitu... padahal tak ada apa disitu !

hal-menyeramkan-yang-terjadi-kalau-lagi-sendirian-di-rumah-8

  • 5) Tetiba je pulak korang dah memang tengah seram... tetiba ada private call masuk... masa ni mesti ingat hantu yang call korang.... hahahaha !!

Sebenarnya banyak lagi kan situasi seram dalam rumah ni?? Hakakkk memang fobia tinggal seorang tak kisah laa malam ke siang ke... sebab suka bebenauuuu makhluk Allah ni ganggu hakakk.... nih hakakk nak habaq tips laa....  jangan kita lemah semangat... Sesungguhnya darjat manusia lebih tinggi dari makhluk haluihhh ni....

Sekian.. senyum sket !

6 comments:

  1. Baca entri ni sorang2 pon dah terasa seramnya cik sha.. huhu

    ReplyDelete
  2. banyak tengok citer hantu korea ni..

    http://kucenmaster.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. Seerraammm..
    Akak ni penakut jugak sebenarnya. Kalau kena gi outstation and tido sorang2 mesti terpikir macam2.

    ReplyDelete
  4. So far aku okay je tinggal sorang2. Hehe

    ReplyDelete
  5. tiba-tiba pintu tertutup, padahal angin yang tolak
    tu pun dah terkejut

    ReplyDelete

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.