Makan Di NLP Seafood - Kuala Selangor - Monolog Aku Cuma Di Kiri

March 04, 2015

Makan Di NLP Seafood - Kuala Selangor

Mama suddenly panggil balik Rawang... hahaha... sebenarnya bukan panggil... dia tanya kalau wa nak balik ke tidak hari esok selepas wa punya birthday tu...

Wa memula cakap je laa taknak... ingatkan nak start niaga dah... eksaited ni...

Tetiba mama kata nak belanja makan...
ohh readers, plssss understand..

Bab makan, memang puan gojes tak boleh elak... hewhew



Pemandangan senja ketika itu....

Hajat hati mama, nak belanja kami makan dekat Aroma Ikan Bakar, sayangnya TUTUP !! Nampaklah sedikit sebanyak muka frustrated mama tu... termasuklah birthday gegirl ni.. kesian kat mama yang eksaited nak makan kat situ... memang sadissss perasaan ketika itu...

Walaupun Adib relaks cakap...

"Makan kat mana nanti jadi tahi jugak..."...

haha ! apa laaa adik wa sorang ni... tapi memang betul pun... cuma kalau boleh kita nak makan laa something yang worth dengan harga kan....?? emm sebenarnya wa segan tau mama belanja, patut wa yang belanja diorang makan... ehh terbalik plak...

*memang ada nawaitu, moga ada rezeki....


Adik beradik sedang bergambar...

So kami singgah kedai sebelah je la, NLP Seafood.. bolehlah masakan dia... nak kata sedap gila tu takde laaa tapi seafood dia fresh... udang, ketam.. memang manis laa... termasuk ikan siakap...




1) Selingan Tokis yang tetiba putih melepak..
2) Selingan Puan Gojesss yang gonjeng...

Servis ok je... cuma rasa tak enjoy nak makan sebab haritu wa agak overloaded air.. tapi demi menghargai mama, ku sumbatkan jugak... cita2 nak makan nasi bertambah hanya tinggal cita2.. so kita meratah je lauk yang ada.... (macam tak percaya wa meratah je aritu...)


Selingan adik-adikku yang meng-kerang...


Ini menu :
Kerang bakar
Tiram bakar
Ketam Sweet Sour
Udang Sweet Sour
Siakap Steam
Sotong Goreng Tepung
Udang Goreng Tepung
Sayur Kailan Ikan Masin
Tomyam
Air Tembikai
Air Apple Asamboi
= RM 304

Ok, sila pengsan ! 
Abah saya dah pengsan, anda bila lagi ?


Selingan adik-beradik yang tidak bermotif,
perut kenyang, suka hati !

Tiada lagi simpan perasaan kurang baik dalam diri... *tetibe*

Wa rasa konsep kat Kuala Selangor ni sama je kan?? Korang pilih apa2 seafood, nak buat masak apa, diorang yang masak... cuma kat NLP aritu, Adib mintak butter prawn dia tak buat... hehhh... patut harus diadakan....

Kami makan tanpa membazir ! Kami jakun makan tiram (especially kami, adik beradik)... Tiram tak sedap, sebab overcook... lupa nak suruh dia bakar kejap je then perah lemon.... lupa jugak yang tiram tak boleh overcook ! ingat ye hadek2...


Bebanyak gambar, lupa nak snap gambar mama abah haritu... ahhh frustratedddd !! Bukan tak snap, tapi abah mama asyik pandang tempat lain dan agak kabur jugak... So kita selingkan gambar makan kat Nando's haritu... sempena anniversary mama&abah...

Thanks mama for the belanja....
Agaknya sebab tu rezeki mama alhamdulillah, selalu ada... mama jenis tak kedekut... ohhh betapa saya sayangkan mama saya...

Sekian.

23 comments:

  1. Replies
    1. Memang mahal dear... katanya sebab fresh :D

      Delete
  2. fuyoooooo.... 300 makan saje.. tu belanja makan saya sebulan.. hahaha =P

    ReplyDelete
    Replies
    1. sekali sekala bro :D kalau selalu... boleh botak rambut wooo :D

      Delete
  3. Seronoknya kak Nurul nengok... happening sokmo.. lepas ni sambung niat niaga tu! hihiii

    ReplyDelete
    Replies
    1. amin...
      insyaAllah kak Nurul... tengah usaha sebaik mungkin !

      Delete
  4. mahal nya..tapi kan sekali sekala..apa salahnya..ye tak??untuk hari istimewa harus la belanja lebih sikit..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang sekali sekala je kak... tu pun rasa bersalah je sebab mahal sangat...

      Delete
  5. Makan besar tu....and happy belated birthday Aunie.

    ReplyDelete
  6. Bestnya kuar makan sama2 ngan family kannnn

    ReplyDelete
  7. mak oi, banyaknya makanan. hahahha. tapi kalau makan dnegan family memang kompem la habis.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau tak sedap memang tak habis cayang... nasib baiklah sedap.. hewhew

      Delete
  8. gambar atas tu cantiknya! suka tengok!
    mahalnya makan untuk beberapa orang aje
    saya dulu makan dengan mana ye, dekat pantai jeram, apa ntah nama restoran
    makan lebih dari 15 orang, nak bayar tu terasa ketar lutut sebab awak yang belanja orang
    sekali tu tak sampai RM300 pun, kira murah pada saya
    yang atas ni, confirm mahal

    tapi tak apalah, janji semua kenyang dan puas hati
    happy belated birthday ye =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thx kak yana...
      yang atas ni memang mahal yarabbi... tapi berterima kasih jugak la kat mama kite... hihi

      pemandangan tu memang cantik sangat :)

      Delete
  9. Cuti sekolah ni mmg ada plan ke kuala selangor.. bolehlah cuba singgah sini klu kesempatan.. menarik ni Sha.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Not really menarik bro tapi kedai sebelah ramai orang... shud try...

      Delete
  10. Perghh ..seafooddd....terliur pepagi buta ni...
    nnt singgah blog sy ekk...

    dsupermama.blogspot.com

    ReplyDelete
  11. agak mahal harganya.. pengsan jugak ni. hihi..
    best keluar makan macam ni bersama family, happy je ramai-ramai kan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu... keluar sekali sekala dengan family camni makan2 memang best :) selera jugak makan bila ramai2...

      Delete

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.