Layanan Double Standard Punca Aku Ingin Pergi ~ - Monolog Aku Cuma Di Kiri

March 19, 2015

Layanan Double Standard Punca Aku Ingin Pergi ~

Bukan nak memalukan sesiapa, tapi hati sakit dan bengkak dengan keadaan yang semakin hari semakin buat wa rasa nak berambossss cepat dari rumah ni...

Apa saja wa dengan Tokis buat semua tak kena... tapi kalau yang lelain buat takde siapa pun nak bising... padahal wa jugaklah yang mem"bibik" kat rumah ni sekarang... langsung takde siapa hargai... nak pandang kita lagilah tidak...

Nikah pun ampa tak hadir ! tu pun cheq sabaq ~

Wa tak kisah pun di-hamba-abdikan... tak kisah langsung... wa ikhlas pada mulanya... setakat masak, kemas rumah, lipat kain semua tu apalaaa sangat.... rutin laaa tu... wa bukan kerja pun... walaupun Tokis marah, dia kata wa patut jaga makan pakai dia je... bukan semua seisi dalam rumah...

Tapi dah hidup menumpang kan, kita buat laa kerja kita..



Dah jadi menantu sah dalam rumah, tapi selama 2 tahun perkahwinan sikitpun depa tak tanya khabar wa, tentang wa apatah lagi pasal family... langsung tidak ! Depa ingat wa orang kampung sebab wa kata wa stay Rawang...

ahhh mentaliti ! bila Rawang je depa kata KAMPUNG.... vebissssssss !

Adik ipar bawak GF datang rumah, depa layan si GF bagai menatang minyak yang penuh, sedangkan yang wa sebagai menantu... sikitpun takde offer nak kemana... heh...

wa takde kereta, takde duit, takde keje, pelajaran takat SPM je...
perghhh gila double standard !

Ingat wa takde perasaan?? boleh tengok je depa gitu lepas tu senyum bangga?? entahlah... ni hal family tak patut cerita pun.... hurm... wa masih hide lagi siapa depa, kira ok laaa kan...

Wa memang nak brambosssssssssssss dari rumah ni, terlalu bersubahat dengan dosa... terlalu sakit di dada....

Moga Tuhan permudahkan... emmm nak cari rumah kemain susah... area Ampang ni, kaum PATI yang memonopoli rumah... semuanya Myanmar, Bangla, Nepal dan Indon...  hurm...

6 comments:

  1. Sabar ya wa.. Dalam Islam pun isteri tak bole tinggal di rumah yg ada walau seorang manusia yang dia tak suka.. In shaa Allah akan dpt rumah nanti. Amin...

    Anggap je bg sedekah tenaga kat mereka yang kurang bernaseb baek tu..

    ReplyDelete
  2. sabar... semoga cepat2 dpt rumah...

    ReplyDelete
  3. hidup di negara sendiri rasa mcm kite plak yg menumpang, penuh dgn warga asing...aduhai..sbr ye sha...dugaan tu.... memang xbest duduk umah org..

    ReplyDelete
  4. sabar ye.. semoga teros tabah..
    =')

    ReplyDelete
  5. Sabar banyak2 Sha.. mudah2an mereka mendapat hidayah dan terbuka pintu hati untuk menyedari kesilapan mereka selama ini..

    ReplyDelete
  6. susah gini nih.. semoga sha cepat dapat rumah..

    ReplyDelete

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.