Ancaman Dan Ugutan Bunuh Dan Rogol Buat Aishah Tajudin ! - Tunsha Ayunie Punya Belog

March 20, 2015

Ancaman Dan Ugutan Bunuh Dan Rogol Buat Aishah Tajudin !


Siapakah Aishah Tajudin ni?

Dia adalah BFM journalist sebenarnya... wa pertama kali layan video dia pasal hantaran kawin aritu... memang boleh terima laa apa dia cakap... ramai je yang share video dia time tu...

tapi malapetaka terjadi bila dia mengupas tentang hudud dalam videonya yang bertajuk :

"HUDUD ISI PERIUK NASI? [KUPAS]"

Well, bab hudud ni, ada yang wa tak setuju & setuju... tapi nak buat video viral macam ni memang tak mampu laa kot... sebab sensitiviti orang ni pelbagai... kita tak boleh expect satu video kita orang suka, maka semua video kita orang suka..

Cuma rasanya tak perlulah sampai bagi ancaman rogol lah, bunuh laa, nak tembak segala bagai... apa bezanya orang yang mengugut dengan yang buat video ni??

Kata nak bela agama, tapi kalau kau sendiri buat orang Islam ni nampak setaraf pengganas, macam mana??

Wa kekadang malu dengan bangsa dan agama sendiri... langsung tak gunakan alternatif yang menampakkan Islam ini sangat makmur & penuh kasih sayang...

hmmmm....

Psttt .... wanita ada 9 nafsu dan cuma 1 je akal dia... kekadang terkhilaf jugak....

UPDATE : Post ini langsung tidak menyokong perbuatan #BFM @ Aishah sendiri, lebih kepada pendapat peribadi penulis tentang respond masyaratakat Islam tentang hal ini :)


20 comments:

  1. senang cete kan, kalo kite xde ilmu xpyh komen dan xpyh buat video pasal benda ni, lagi menunjukkan kejahilan kite..lagi memalukan....ko dh jahil lepas tu ko nak menjahilkan org lain plak dgn video2 bodoh tu.....bahaya la org ISLAM skrg..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu Sha kata, kadangkala kita ni eksaited sangat buat sesuatu, tak fikir apa pulak natijahnya.... tapi apapun kita sendiri yang nak bicara tentang agama ni pun gunakan kekerasan... macam mana??

      Delete
  2. Sokong dengan Mila. Jangan tunjuk pandai tentang sesuatu yang kita tak tahu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebenarnya, manusia layak memberi pendapat.... dia pun dah highlight, tepuk dada tanya selera, kalau rasa nak sokong, silakan...... taknak pun dia bukan boleh buat apa.... kalau nasihat secara positif maka positiflah...

      ni pendapat Sha jugak la :)

      Delete
  3. Orang kita sekarang ni sangat sensitif bab-bab agama ni sampaikan nak hukum ikut undang-undang sendiri.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul kak far... orang kita terlalu sensitif sampai depa sendiri mencalarkan akhlak sebuah agama...

      Delete
  4. dunia tanpa sempadan.. hak bersuara masing2, tu yg jadi macam ni.. semua nak luahkan pendapat padahal ilmu kurang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak salah bersuara... tapi jangan sampai timbul provokasi....

      Delete
  5. peh. mcm mcm sekarang ni T_T
    haih. thanks kak sha share ni hehe qila busy T_T

    ReplyDelete
  6. Been wanting to say something about this but seemed like ‪#‎BFM‬ pulled out the ‪#‎kupas‬ ‪#‎video‬ from their list. Very ‪#‎insensitive‬ of ‪#‎BFMkupas‬ questioning over ‪#‎hudud‬ that WAS APPROVED recently in ‪#‎Kelantan‬. And the girl acting in this video by the name of Aishah were questioning the State Govt on whatever happens to the state flood victim and then she continued by saying "penggunaan dadah, kes cerai makin tinggi.. 3gp bersepah.. Eh! SHARE SIKIT arr" Due to her script, she received rape threats which was condemened by BFM. Hello, why didn't you think about the script before you asked her to act it in the video? and Aishah, you've read the script & so you would have been able to ANTICIPATE the public reaction to it isn't it? ESPECIALLY BY HER ASKING TO SHARE THE 3GP VIDEOS. And the use of Raihan's song titled Iman Mutiara that she sang in the video, is really not necessary. Why is she MOCKING that song?
    p/s: Sorry guys, I refuse to post the video many days ago coz I just don't want to give #BFM the coverage (they were hoping to receive) by publishing such 'disgusting' video. Shame on you #BFM.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Well sis...
      you are welcome to drop ur comment and views here :)

      thx for drop by.

      Delete
  7. Pengganas apa pulak..ugutan tu mungkin hnya utk takutkan atau provoke dia atas tindakan bodoh dia yg sanggup memperlekehkan undang2 yang sah2 dari Allah...kita smua ni dia yang cipta,apa yg kita ni nak takwil@kaji lg apatah lg nk senda hukum Allah?Harap dia taubatla..udahla video tunjuk aurat..persenda lagi pakai tudung@tutup aurat..kalau dia islam,mana2 kne tutup aurat..bukan kat kelantan je..dasar Abu Jahal btol pmpuan ni..taubatla sblm mampus..tp bgus mampusla..ni lg bahaya dr Israel..islam munafik

    ReplyDelete
    Replies
    1. So takde beza la kot kita dengan dia pun... sebab dia pun provok jugak... :)
      cermin Islam bukan menegur secara mengganas... negara ada undang2 pe...

      Delete
  8. Kite ni ada budaya memerli yang terlampau that's why ada video2 macam ni. Lately banyak video yang konon kelakar and selit pengajaran dalam perli tu tapi yang ini memang unacceptable. Tahu dia sebenarnya questioning pimpinan parti Kelantan tu tapi kita ni manusia kita ada kelemahan kita dalam memimpin dan mentadbir. So kita carik jalan yang lebih baik untuk rectify masalah itu. Salah satunya hudud lah. Hukum Islam tu tak boleh dipertikaikan dan dipersenda. Kalau mahu pertikai, buat study sendiri find out the outcome and then bentangkan and debate it. Dalam kes aisyah ni, dia dah cross the line mempersenda hudud tanpa buat apa2 study pun. Hudud ni pun bukan ke dah lama disyorkan tapi baru sekarang nak implement. Sebab apa? Sebab kita boleh pertikaikan and kita boleh berbincang. Islam suruh kita membaca, research, kalau kita tak paham. Kalau dikatakan dia hanya baca skrip, maka agak kurang bijak lah cik Aisyah ini. Takkan membuta je terima sesuatu.

    Tapi at the same time kite ni yang keyboard warriors ni janganlah cepat terasa hati sampai mengeluarkan kata2 yang kita akan regret. Lidah itu senjata paling tajam, jadi use it wisely. Jangan main cakap je tanpa berfikir. Tu masalah kita sekarang ni, kita selalu menerima tanpa Check dulu, cermin dulu diri kita. We always assume that whatever is out there is right because information is at the tip of our fingers kan? Kite kene reti la digest information tu structuredly and find the right response yang will not bite us back. Setiap kite ni mencerminkan agama, bangsa, keluarga. We are always apart of something and we're responsible for whatever we choose to post, see, do etc. Islam tak ajar kasar2 ni, and Islam juga tak ajar menyindir2. Bangsa kita tak ajar bahasa yang kurang enak ni and bangsa kite juga bersopan dan pandai berkata2 kalau tak agree dengan something, bukan dengan perli. Pada saya, Melayu dan islam kalah dalam 2-2 ni and That's the saddest thing for me.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nothing I can says Anon March 22, 2015 at 11:47 AM, hanya bersetuju dengan pendapat anda... emm terlalu mengikut hati dan perasaan punca semua ni jadi...

      Delete
    2. Memang buta kayu budak tu...

      Delete
  9. Orang yang ugut rogol tu maybe pikir kita wajib rogol orang yang menghina agama. Tak pun dia memang suka merogol tapi nak cari sebab nak menghalalkan. Kena hati hati. Lagi ramai orang buat benda jahat pakai nama agama

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena ugut rogol,bunuh takut pulak......pada ALLAH tak takut........

      Delete

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.