February 04, 2015

WALAUPUN BLOG SENDIRI, MASIH PERLU MENJAGA SENSITIVITI..

Ini untuk diri wa sendiri la... kalau orang lain nak ambil manfaatnya, silakan.. Takde hal.. Kita kan sesama penulis.. 

Pengajaran untuk diri wa sendiri, jangan cedok & screenshot je gambar tanpa hide benda yang tak sepatutnya.. Contoh : Gambar, No. Akaun, orang lain didalam blog.. Sensitiviti orang lain kan... walaupun kita nak hentam dia... lainlah kalau retisss....

Boleh je wa nak claim, "blog gua, gua punya pasal la... apsal lu kecoh plak..??" well... kalau split situation pun, kita tak suka muka kita atau peribadi kita terpampang di media... lainlah kalau kita retisss... ye tak...??

Haha ! Bukan apa, kekadang wa ni hyper sikit, akan terlanjur lekat gambar orang/ anak orang/ sebagainya... last2 orang inbox FB, maka kita lunch makan maki & sumpah seranah la kan...

Fuhh... demi malas nak bergaduh, kita terusla block... bukan takut... cuma malas sambung cerita yang melebar ~

Plsss la auni, be carefull after this ~

No comments:

Post a Comment

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.