SINOPSIS TELEMOVIE | TIANG SERI : BILA ROH BERATUS TAHUN MERASUK - Monolog Aku Cuma Di Kiri

February 23, 2015

SINOPSIS TELEMOVIE | TIANG SERI : BILA ROH BERATUS TAHUN MERASUK



Bapa Nadrah telah membeli sebatang tiang seri purba yang berusia beratus tahun dan menggunakannya untuk membina Gazebo.. Satu hari tu pulak si Nadrah ni pandai2 cabut satu paku yang tertanam kat tiang seri tu.. Maka semangat yang pernah tertanam dalam tiang seri tersebut keluar dan menyerap masuk ke dalam badan Nadrah.

Maka Nadrah menjadi semakin agresif dan seorang demi seorang mati akibat benda yang merasuk Nadrah. 

Komen aku tentang cerita ni, just so-so walaupun jalan cerita tu ada.. Tiang Seri memang ada cerita tersendiri dan pantang larangnya... Boleh laa usha Google kalau nak tahu cerita Tiang Seri ni kan...

Tuca bagi 3/5 je.. Macam aku cakap, jalan cerita ada.. tapi susunan tu tak berapa nak ada....  ini hanya pendapat peribadi semata2... lain orang lain pendapatnya...

Cheers,
Tuca.

16 comments:

  1. Susah nak jumpa rumah yang masih ada tiang seri sekarang.
    Tiang rumah memang banyak tapi dah tak berseri lagi kut.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haahhaha kaklynn tetap dengan humornya.... sini masih ada tiang seri, masih ikut jugak pantangnya...

      Delete
  2. Boleh juga layan tengok ni nanti.. dah kluar astro eh Sha..

    ReplyDelete
  3. Rumah lama tok akak dulu ada tiang seri..suka peluk tiang tu bila perut lapar..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhahaha kita suka main rebut tiang....

      Delete
  4. MJ jenis penakut, kalau cerita seram memang awal-awal reject

    ReplyDelete
  5. Cerita rasuk-merasuk ni memang akak xberani tengok..
    No..no..noooo...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sha sangaattttt sukaaa... tapi citer rasuk merasuk sekarang sah tak berapa nak best....

      Delete
  6. mmg ada kisah balik tiang seri ni ... rumah my bonda kat kg masih ada ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. rumah mertua sha pun masih ada tiang seri ni...

      Delete
  7. Alahai seram mmg seram. Cik candy tak berana nak melayan citer-citer macam gini.

    ReplyDelete
  8. kaksha memang suka cerita seram eh? saya x berapa. hehehe

    ReplyDelete

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.