Q-Face - Izinkanlah - Monolog Aku Cuma Di Kiri

February 15, 2015

Q-Face - Izinkanlah



Lagu ni kalau jenis nak tetangkap feeling lebih mesti ingat lagu cinta... hahaha ! Termasuklah yang menulis blog ni hahhh !! Dulu masa kerja under kontraktor TNB, wa ada minat sorang technician ni.. arwah Meor. Dia memang baik, muka lembut, cakap lembut segala bagai...

So demi nak feeling... wa cari laa lagu cinta2 zaman 90an... lagu ni bila wa dengar otomatik teringat kenangan masa kerja dulu... bukan heart feeling lahh.. just kenangan...

Then lama-lama dengan baru realise that this song sebenarnya more than ketuhanan... hiks ~



Q-Face - Izinkanlah

Bila berlabuh tabir malam indah 
Cakerawala pun turut melambai gundah 
Pecah duka berganti 
Rasa merindu kepadamu

Telah lama diriku dalam leka 
Lupa menyintaiMU sepenuh jiwa 
Sedangkan itu satu 
Kewajipanku terhadapMU

Indah mahligai yang menanti 
Semakin jauh di jangkauan 
Dapatkah aku pulang 
Berjiwa suci 
Bagai kekasih... dinanti

Masihkah diri ini 
Ada ruang beradu 
Dalam mahligai 
Sedangkan diri 
Telah tercemar 
Debu dunia

Izinkanlah diriku... izinkan aku 
Dekat denganMU kasih... dekat denganMU 
Izinkanlah diriku... kekasih sejati 
Dekat denganMU...

********************************************
Semoga roh Meor Aminullah dicucuri rahmat,
aku dah maafkan segalanya.

21 comments:

  1. Best lagu nie. Salah satu diantara fav Cik Candy.
    Anda ditag di http://cikcandysour.blogspot.com/2015/02/liebster-award-2015.html (=

    ReplyDelete
  2. Dulu masa skolah lagu ni kira top habis...

    Wah tunsha dah berubah ke komen blogspot.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bwahahhaha baru perasan ke... werks...
      Lagu ni memang zaman2 sekolah akan top.... penyanyi pun budak sekolah...weee~

      Delete
  3. Guna komen ni akan buat ramai singgah sini

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sha ingat guna kotak komen G+ yang buat orang ramai datang... hahahha salah telaah sama sekali...

      Delete
  4. Replies
    1. hahhahaha sampai sekarang pun hakakkk masih budak...lalala

      Delete
  5. Replies
    1. Tak tahu femes ke tak bro... masa cari2 kat Utube baru first time dengar... jarang dengar orang pasang... hahaha

      Delete
  6. Haah la baru perasan lirik dia. Ni lagu zaman upsr dulu ni. Buat homework sambil dgr lagu. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hhahahah aku layan Sejarah Mungkin Berulang... feeling kemain... dengan lagu Episod Cinta... sama dengan laa.. time buat homework.. haha

      Delete
  7. lgu ni masa akak umur berapa entah,,..20 lebih la..tengah melasak je..hahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha jauh beza sungguh... masa ni sha kanak2 ribena sangat...

      Delete
  8. lagu oldskool ni...zaman dedulu time comot2.

    http://www.rinaprettyhealthy.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha kan kan? zaman kita comot sokmo dulu.

      Delete
  9. Pernah dengar tapi tak de lah fanatik minat. Boleh lah kalau nak layan sendu.

    ReplyDelete

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.