Makan-Makan Review | Kisah Sushi King Dan Yee Sang !

Memang fade-up gila datang Sushi King area Ampang Point tadi, frustrated sangat pun ada... punyalah ramai... opss Chinese New Year kan... Memang ramai la kan?? Tapi yang best... majoriti adalah MELAYU ! Hehhh orang lain sambut CNY, korang yang overrrrrrrrrrrr...

Ok tengah cakap depan cermin laa ni...

Servis? Slow teramat ! Ada satu couple tu tunggu kemain lama, terus blah je... staff ada 3 orang je.. 1 buat sushi, 1 jaga kaunter, amik order, hantar order, 1 kutip mangkuk kotor..



Masa ni dah 20minit tunggu, namun pinggan mangkuk tetap tak dikutip, tolong buat air pun lembab.. Memang sakit jiwa tadi tau... Tokis nak blah tapi sebab wa mengidam sangat.. dia sanggup ler tunggu...

Then kami adjust tempat yang dah clean and clear pinggan mangkuk.



Masa ni wa sendiri dah sakit hati & hilang sabar... Tekan2 loceng takde orang... So the best way makan lah sushi yang pusing2 tu dulu... alas perut... setelah sekian lama barulah sampai makanan kami...


Small Yee Sang : RM 12.88

Yee Sang yang berupa sampah... masa ni memang kecewa habis... rasa macam nak nangis... kenapa rupa dia tak sama macam review2 blogger lain sebelum ni?? serious ada satu perasaan yang kurang senang dalam hati ini iaitu perasaan marah !


Lo heii !! Lo heii !! Dengan Tokis..


Dah Lo heii Lo Heii , kita ngapppp laa kan ! Not bad laa rasa dia, cuma lepas gaul tu kena makan cepat sampai habis, karang kembang tak sedap maka jadi laa macam hakakkk ni deqnon oiii... tak habis kekdahnya...


Piri-piri Chicken - RM 16.90


Mix Bento - RM 13.90

Wa tak faham kenapa ramai kata Piri-piri Chicken tu sedap, sesungguhnya memanglah tak kena dengan halwa tekak ni... Siapa yang ada penyakit cepat muak macam wa memang tak recommended pun Piri-piri Chicken tu... kalau Mix Bento will consider sebab ada lemon, so potong muak..

So far harini 18 Fenaruari 2015, servis & rasa adalah hancur sama sekali ~


Hanya selingan semata ~

Related Post :

Makan-Makan Review | Kisah Sushi King Dan Yee Sang ! Makan-Makan Review | Kisah Sushi King Dan Yee Sang ! Reviewed by Tunsha Ayunie on February 19, 2015 Rating: 5

12 comments

  1. Kesian sha, x dpt mkn sesedap yg disangka.
    X de rezeki la tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu laa kaksue... takde rezeki nak makan sesedap....

      Delete
  2. Sedapnya...
    Sushi King tu feveret restoran akak sekeluarga..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sha kalau dengan hasben memang Sushi King aje.... cuma haritu dissapointed sangat...

      Delete
  3. Biasa la..bila dah ramai sangt yamg serbu kedai tu jadi lambat la..selama ni mungkin sejam dalam 4,5 orang je yang masuk..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tapi pekerja tersangatlah tak cekap kak diana... tensi ai...

      Delete
  4. naseb xnampak gamba kalau x mmg mengidam jela..hahahaha
    #internet slow. wuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hhahahaha.... gambar kat Sushi King macam best je... dapat kat hakakk diorang main lebur je tau... sakit hati...

      Delete
  5. bila dah ramai camtu la...buat ala kadar je

    ReplyDelete

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.