Lakonan Dicky Cheung Yang Menggoda ~ - Tunsha Ayunie Punya Belog

February 19, 2015

Lakonan Dicky Cheung Yang Menggoda ~

Ecehhh.... nama nak gah je... korang kenal ke Dicky Cheung ni siapa?? Tokis cakap dia ni antara pelakon paling poyo dan demand... charges mahal2 je.. errr Tokis yang kata... weeee~



Lakonan dia memang best la bagi wa kan... Teringat tahun 1998 - 2004, zaman ni memang kegilaan wa dengan mama untuk melayan drama Cina especially yang ditayang di NTV7... Pukul 8.30pm je melekat depan TV...

Antara cerita feveret kami adalam My Fair Princess, Fong Sai Yuk & Journey to The West.


Wa jatuh hati masa tengok dia jadi Wukong laa... haha ! Adik wa si Lia dah terikut kening si Wukong ni... sebab? Time mama pregnant dulu mama sangat gila tengok citer Journey To The West.


Fong Sai Yuk pun ada banyak version tapi wa suka version Dicky sebab watak dia lebih masuk... Tu sebab mahal kot... sebab dia berlakon best... hewhew

Ehh tu je yang citer... tetiba teringat zaman Dicky ni femes, banyak citer Cina mesti ada muka dia...

8 comments:

  1. dulu mmg layan gak citer2 dia ni... :)

    ReplyDelete
  2. eeee dia mmg encem ah dulu hahaha nasibaik qila sempat layan heee~
    fong saiyuk!!!
    teringat kwn dia yg pig tu hahhah

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaa itu dalam citer Journey to the west... dia jadi Sun Wukong... best gila kan.....

      Delete
  3. Tgk pic kedua tu bru knl... Pnh tgk dia berlkon..best juga...

    ReplyDelete
  4. masa tu pun sis byk tgk lakonan dia kat tv2 . mmg suka kat dia ni sbb gaya lakonan yg gila2 ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehhee... Sebab dia gila2 yang suka tengok tu...

      Delete

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.