Ismahalil Hamzah - Jeritan Sahabat - Monolog Aku Cuma Di Kiri

February 17, 2015

Ismahalil Hamzah - Jeritan Sahabat

Teringat zaman memula nak membesar... Wa dah kata wa bukan orang baik... Tak jugak jahat sebenarnya... Cuma pernah tersungkur dan masih bersyukur masih ada yang sudi menerima sebagai anak, kakak, isteri dan sahabat...

Korang pernah dengar radio Bapakku.fm?? Radio ni radio yang femes dekat internet dulu.. Wa kenal radio ni masa baru lepas putus cinta... hahaha !



Wa panggil dia "Abang Galah".

Radio ni dulu banyak buat gathering and event, wa banyak lah jugak join.. Sampailah wa bercinta dengan Tokis, wa tinggalkan slow2 dengar radio ni... Dengar2 radio ni sekarang tinggal Ismahalil Hamzah jela yang jadi DJ... DJ2 lain semua dah bawak diri... emmm dulu ramai DJ best2 kat radio ni...


Ismahalil Hamzah - Jeritan Sahabat

Hilang tangisan siapa yang tahu
Walaupun mimpi sudah berlalu
Hanya keringat hitam ku kayuh
Luaran indah selalu dipandang

Dalam berkurun datang bertamu
Tiada satupun kau rasa jemu
Biarkan yang hitam kita lupa
Jadi bahan sejarah zaman berzaman

Kenangan diudara
Izinkan kita bersaudara
Kenal ayah ibu
Kenal kesopanan
Kenal hati budi

Bagaikan zikir memanggi
Datang memanggil
Aku turut merasa
Sentosa hingga lena

Kerna fikirmu

Tak tahu aku tak tahu
Sepertimu..
Mengagungkan seni
Di awanan bertamu
Seolah bertahun bertemu

Kalam azimat
Di lembah azali
Jeritan sahabat
Kekal dihargai

***************************************

6 comments:

  1. akak pun minat dia... time membesar selalu dgr suara dia kat radio...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sha masa THR dulu, tapi tak pernah tengok rupa dia... hahaha

      Delete
  2. zaman bila ni hihi..xpernah sgr pon

    ReplyDelete
  3. tak pernah radio nie..akak membesar dengan radio johor fm.. :-))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Radio internet ni kak... sekarang dah semakin hilang sengatan radio internet...

      Delete

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.