January 16, 2015

SEKOLAH ITU KENANGAN (Part 2)


.. Sambungan dari SEKOLAH ITU KENANGAN (Part 1) .. sebenarnya ni bukanlah kisah tentang cinta sangat.. cuma kenangan tu buat wa menyesal sikit... buat wa rasa dan tertanya... "kenapa seh wa buat cenggini..??"....

Kk... serious.

Bila wa masuk dalam kelas, wa rasa attractive sangat dengan sorang mamat ni. Nama dia Wan Muhammad Azfar.. hahaaa.. masih ingat lagi seh nama dia... the best part wa acapkali bagi surat kat dia... lepas tu bila dia tak layan... wa nangis.. tak sangka tau kejadian tu kejadian Darjah 3.. dan wa adalah PERIGI yang mencari TIMBA ! ohhh dang...

Itu bab cinta beruk, yang hanya terhenti disitu je.. takde sambungan pun... haha ! sebab budak kecik kan... tapi lepas masuk Darjah 4, wa dah tak nampak batang hidung dia dah pun...

***************

Bab jahatnya dan nakalnya waktu sekolah rendah ni, wa acapkali berpura-pura sakit.. Yes, waktu tu memang wa dah sakit kronik kan... tapi dengan kelebihan sakit yang wa ada tu, wa malas buat homework especially Matematik..

Nak jadi citer, setiapkali waktu Matematik mesti wa bebuat sakit dada, lepas tu cikgu bawak kat bilik sakit.. cikgu call abah yang tengah keja kat office... gegas lah abah balik, amik wa bawak balik...

Yang menjadi sesalan bila teringat kejadian tu, adalah dua :-
  1. Kesian abah, sebab wa asyik tipu & bebuat sakit, dia terpaksa balik dan tinggalkan dia punya kerja.. sekarang pun masih rasa bersalah sebab kerana abah selalu settle wa punya hal, sampai menjadi punca dia kena berhenti kerja... hurm...
  2. Bila dah habis sekolah, barulah sedar Matematik tu sangat dan SANGAT PENTING ! tapi nasik dah hangit, tak boleh buat apa dah...
Sekian cerita teladan dari wa yang gojes lagi gonjeng ~

No comments:

Post a Comment

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.