HATI-HATI DENGAN PENIPUAN THREE SIS ENTERPRISE ! - DARI JARI NOVELLA

January 23, 2015

HATI-HATI DENGAN PENIPUAN THREE SIS ENTERPRISE !

Mungkin tak ramai yang kenal dengan company ni.. Actually wa pun tak tahu cuma tadi Tokis dapat inbox dari seorang mamat mana ntah kat FB... perempuan ke lelaki ke tak tahu la... macam perempuan lah kekdahnya sebab guna smileys... hee ~




Dia ajak Tokis buat bisnes ni, emm sebenarnya lebih kepada kerja sambilan.. Tokis kena keluar modal RM40 sekali seumur hidup... murah kan...?? wa dengan Tokis dah happy sangat dah... yela, kami kan tak kerja...

So dia explain laa... blaa blaa blaa...

Sebab kami was-was sikit, wa try buat research... dan ramai yang dah kena rupanya... memang dari caranya, kerja ni amat masyuks... 1 hari = rm300-rm400... kalau rajin, lagi banyak...

Imagine 1 risalah letak dalam sampul = RM 30.. kalau kali 100 ?? wah wah wah.... sayangnya baca respon ada yang negatif.... so... emmm abaikan aje la... walaupun rasa nak cuba...


oo

oo

Hareithfadhila berkata...
Saya pun kena sekali, bank in rm40 then diam. Fb dia pun dia dh deactivated. SYARIKAT THREE SIS ENTERPRISE. Dia bagi tracking number but history dkt Pos Office takde langsung. Hem buat duit makan pun best tu. Serious tersentak, gara gara nak buat income lebih kt rumah. *sobs* duit tu consider duit haram lah diorg tipu, en? BENGANG but boleh buat apa? Redha je lah.
11 DISEMBER 2014 9:16 PTG

Ini antara komen yang terkena... emm entahlah... adakah mereka mencari mangsa dari kami2 insan desperate yang nak bekerja ni...

Cheers.

UPDATE : Entri ini langsung tidak menggasak agar pembaca mempercayai bahawa 3 Sis Enterprise ini adalah tidak betul... Penulis hanya menyuruh para pembaca berhati2... andai confident perniagaan ini betul, silakan dengan senang hati melibatkan diri, terima kasih :)

14 comments:

  1. Sy sndiri lagilah hampir2 kena. Dah truja sngat2 nak join prtime ni. Siap nak bankin lgi rm40 kat orng ni #fb-muhamad Al Amin. Entahlh,nm sbnr ke tak.. syukurlh ada sorng amoi post kat fb tntng partime dr rmh hnya msukkn risalah kertas krj dlm sampul then pos. Last2 sy ambil lngkah lebih baik jngan. Bila sy bgtau dia sy tak jd join,dia pula ckap alaa,knp mcm tu pulak?sampul dah beli pun. Lgipun ms sy tnya lbih details tntng krj tu,dia mcm mengasak sy,mcm mn?bila nak join? Dah ke? Esok sy akn buat pnghntaran krtas krj. Bila nak join? Itu jak soalan dia. Syukur sangat2 sbb tak smpat kena tipu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy pon mcm ni jgak..tpi xd pon..org tu deactivated fb dy...ad je lgy..friend je lgy ngn sy..bls je lgy..prtnyaan2 sy even sy dh dpt..n ad je..history kt post office..awk slh fhm ni..msty awk cri tracking kt pos laju kan? cri kt poslaju memg la xjmpe..sy pon mule2 mcm tu jugak..pstu sy tnye dy..rupe2nya..cri tracking pos express.. bkn poslaju...sy xckp three sis betul..cume..yg psal awk ckp tu..mcm xbetul jee..

      Delete
    2. macam ni la cik atiqah saida.... tajuk entri pun suruh hati2... kalau rasa benda tu betul... silakanlah buat.... tiada paksaan untuk tidak join 3 sis ni :)

      Delete
  2. erm..psal three sis ni..sy pon..bru je dpt risalah mcm tu..cume..nk ckp org tu deactivated acc fb dy..xd plak..ad je lgy..siap mcg sy lgy..ckp..klau xfhm..tnye je dy..insya allah..dy akn bntu..n ad je history tracking number..kne cri kt express tracking..bkn poslaju tracking..memg la xd..hurmm..sy xckp three sis ni betul..cume.. utk kes sy..org tu still lgy friend sy n bls stiap prtnyaan sy dgn baik..sbb dy jgk seorg student sme mcm sy..wlaupon dy xknal pon sy n sy xknal pon dy.. xd plak dy larikn diri lpas sy bank in duit..hurmm..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Its ok.. entri ini cuma minta berhati2... mungkin ada yang jujur buat bisnes ni... ada jugak mungkin kaki kencing... kalau confident, boleh je teruskan.... :) takde halangan...

      Delete
    2. Sy br dpt risalah ni..pas2 sy nk wat apa ni

      Delete
  3. sy x thu tentang syarikat ni..da siap semua br terfikir nk check background company ni..klu btllah apa yang org komen tu mmg sy pn da terkena..mmg silap besar sy buat keputusan ni..haaiih!!klu nk tlg org buatlah secara jujur..jgnlah nk tipu org..ni x..klu mcm ni jdnye mmg sy tuntut nni..

    ReplyDelete
  4. Sy pn dah join bnda ni. Mula2 mmg ragu2,tp sy yakin dri sy bank in je. Lgpn xslah mncuba. Mmg niat nk cri duit lbih.n alhamdulillah biz ni ok. Kurang2 ade jgak duit smpingan dri xde lgsg.krja pn mudah. Xprlu byk mse. kwn sy yg knalkn biz ni pn msih brkwn lg ngan sy.xde mslh. Asal kn jgn mnipu. 😄👍 xsume org jahat,penipu. Mentality tuu kna ubah. Yg pnting kta yakin apa yg kta nk bt.Tuhan pasti mmbantu 😁

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu yang saya kata... Kalau rasa kuat dan yakin... silakan... tiada halangan untuk join... alhamdulillah... awak dah ada simpanan dengan biz ni cik anon... harap ramai lagi yang bernasib baik macam awak :)

      Delete
    2. Sy br dpt risalah ni..pas2 sy nk wat apa ni

      Delete
  5. Akhirnya sye pon terkena jgk..
    x sangka btl..dah bank in duit baru tgerak hati nk Google psl bnda ni..
    Dh terlambat..hangus Rm40 saya

    ReplyDelete
  6. Akhirnya sye pon terkena jgk..
    x sangka btl..dah bank in duit baru tgerak hati nk Google psl bnda ni..
    Dh terlambat..hangus Rm40 saya

    ReplyDelete
  7. Akhirnya sye pon terkena jgk..
    x sangka btl..dah bank in duit baru tgerak hati nk Google psl bnda ni..
    Dh terlambat..hangus Rm40 saya

    ReplyDelete
  8. oooo...saya pun baru join minggu lepas. Baru terima sampul surat ini...tak faham sangat...ikut pemahaman saya ..dia suruh saya buat iklan pendapatan pasif ni dengan copy paste iklan atau kata2 dia dan add dalam group mana2 dengan mengatakan pendapatan rm40 seumur hidup sekali...total kata 5 item semua iaitu 3 risalah, 1 panduan nota dan 1 borang pesanan...ada panduan aje tak ada risalah pun...dan borang pesanan pun termasuk dalam nota aje..
    tunggu dapatkan 3 orang pm kita...lepas tu photocopy benda tu hantar pada mereka pulak...sebelum tu orang tu kena masukkan duit sebanyak rm40 ke dalam akaun kita terus...
    salinan photocopy tu pun 6 helai aje dgn sampul surat pos ekspress...
    kos photocopy .dan sampul surat tak sampai rm 10.00...utk penghantaran..jadi rm30 balance tu duit kita...
    sebab tu dia kata pendapatan rm90.00 sehari atau lebih ramai customer lebih banyak duit kita dapat...bayangkan kalau 10 orang bukan sehari Rm400 dapat...sepuluh hari rm4000

    ReplyDelete

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.