REVIEW MAKAN : DAPUR PENYET AMPANG

REVIEW MAKAN : DAPUR PENYET AMPANG - Firstly mahappp lah ye.... entri aku macam banyak sangat je pasal Ayam Penyet... ye dakk...?? dah itu je yang mampu masuk dalam tekak... 2-3 hari ni aku demam dan tak sihat.... asyik dijangkiti penyakit je... bengang jugak, nawaitu nak blogwalking terpaksa cancel.. tuan suami tak bagi paksa diri..

Harini baru aku selera nak makan, kalau tak asyik muntah aje.. so tuan suami melunaskan janji untuk belanja aku makan kat Dapur Penyet... haritu makan dengan Stooges Kesayangan, aku rasa tak puas sebab kejar masa.. masing2 rushing time tu...

Mula-mula aku dengan tuan suami karoke... lepas tu jalan kaki ke Dapur Penyet... hoho.. gigih tau...


Kat Dapur Penyet, kita kena order kat kaunter.. best gak kaedah cenggini... lepas order, korang duduk.. lepas tu nanti diorang hantar lah makanan kat korang... ehh sorry dak couple, ter-interframe gambar korang plak... (bajet macam depa baca blog haku)


Dah kebulur ayam penyet, so aku order ayam penyet jela... bajet nak makan sampai 2 set... dah 1 round, aku sesak nafas... hahahah.... memang marvelesss hokeyyy...


Air kami order Ice Lemon Tea aje... sejuk tekak... oh ya.. aku memang suka tangkap gambar tuan suami daripada diri sendiri sekarang ni... aku masih freehair dan tak berapa selesa nak expose gambar kat mana-mana... selera tengok tuan suami makan walaupun waktu ni dia asyik nak dating dengan jamban aje...

Overall... semuanya best !
  • Sup sangat sedap.
  • Ayam lembut dan sedap.
  • Tempe tak mentah.
  • Sambal pedas so-so tapi sedap.
  • Pelayan mesra pelanggan.
  • Persekitaran yang bersih.
  • Toilet pun bersih.
  • Konsep layan diri.
Terima kasih tuan suami sebab melunaskan keinginan aku untuk makan disini.. puas hati.. nanti nak bodek untuk datang kembali... try menu lain pulak :)

Cheers,
Tunsha
REVIEW MAKAN : DAPUR PENYET AMPANG REVIEW MAKAN : DAPUR PENYET AMPANG Reviewed by Tunsha Ayunie on December 05, 2014 Rating: 5

No comments

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.