SINOPSIS DIL HAI TUMHARA

Macam dah lama Nekyuni tak layan hindustan... kalau layan hisdustan ni mulalah ingat si Amy Weirdo a.k.a +Amy J ... kami memang gila hindustan... hahhaa.... so dalam TV2 tengah tayang cerita yang dah lama sangat tak tunjuk, Dil Hai Tumhara.Cerita ini dilakonkan oleh Preity Zinta, Mahima Chaudhry, Arjun Rampal, Jimmy Shergill, dan Rekha. Mengisahkan Shalu (Preity Zinta) dan hubungan bersama ibu tirinya Saritaji (Rekha) dan kakak tirinya, Nimmi (Mahima Chaudhry).

Shalu dan Nimmi tidak mengetahui bahawa hubungan mereka bukan dari ikatan satu ibu. Shalu adalah hasil anak mendiang suami Sarijati dengan perempuan simpanannya. Walaupun Sarijati menjaga Shalu, tapi dia tidak dapat menerima kebenaran yang Shalu adalah hasil hubungan sulit suaminya. Shalu langsung tidak mendapat kasih sayang dari Sarijati. Walaupun begitu, kakaknya Nimmi sangat menyayangi Shalu.

Bermulalah episod kisah apabila datang seorang jejaka bernama Dev (Arjun Rampal) dalam kehidupan dua beradik ini.... Shalu dan dev bersahabat lalu bercinta dan Nimmi percaya Dev adalah cintanya.. Siapakah yang sanggup berkorban?? jeng jeng jeng......

No comments:

Thank you for comment. Do visit me in my next post, ya? :)