Fistula Makin Membesar !!!

Wa tak tahu kenapa after Operation Buang Bengkak ni jadi semakin bengkak... memanglah doktor tak janjikan apa-apa... lagipun just minor operation... tapi kali ni semakin bengkak tau... Tokis kata sebab pressure... tapi entahlah... tengok patient lain ok je... kenapa dengan tangan wa nih...??


Masa dialisis aritu pun rasa ada gegaran sepanjang treatment... takde lah pulak terbukak mulut ni nak tanya staff apsal jadi macam tu... balik rumah je tengok fistula ni makin membesar dan mengelembung... staff kata kalau dibiarkan takut pecah... sebagai penggantinya kena buat IJC (tiub dipasang di leher).. jujur... wa memang mengelak IJC.

Contoh IJC (Internal Jugular Catheter)

Hurm.. nampaknya kena mintak doktor setting appoinment dengan HKL, 
again.
Fistula Makin Membesar !!! Fistula Makin Membesar !!! Reviewed by Tunsha Ayunie on December 11, 2014 Rating: 5

No comments

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.