Bila Pakcik Teksi Penyokong BN Tegar... - Tunsha Ayunie Punya Belog

December 05, 2014

Bila Pakcik Teksi Penyokong BN Tegar...

Ini bukan entri politik.. ini hanyalah bebelan mengarut dari seorang gadis *la sangat* yang ber-ketinggian 136cm.. yang dianggap sebagai adik/anak kepada Tokis (yakni tuan macho @ suami)... hewhew.. perasan muderss uolsss... padahal sometimes tak suka tau dianggap gitu...  mihmih...

Ok.. ini kisah dimana kami berdua nak keluar pergi Spectrum Ampang demi membuang segala bosan yang bersawang dalam hati dan otak... Tokis pun tahan la teksi dan teksi tersebut berhenti...

Dah naik, dia boleh pulak pergi isi gas dulu... so oklah takpe, naik gak laa total RM1... Nekyuni start bising, tapi Tokis kate takpe... dah rezeki driver teksi tu... ok fine... Nekyuni tutup mulut je... ngomel dalam hati... "Apsal lah laki aku ni baik sangat beberapa hari ni??"

hot clipart Tamar Cocoa Terlajak Laris !!


Tumpang interframe ye...

Dalam sesi perjalanan ke Spectrum, si driver mulakan bualan... perbualan adalah kisaran politik ye... Tokis macam biasa, mendengar je.. lagipun Tokis bukan mengundi pun... Nekyuni nak daftar pun dia tak bagi sebab pemimpin kini tidak layak untuk dipangkah... baik angkat Rasulullah Nabi Junjungan sebagai pemimpin... ehh topik tertukar pulak...

Nak jadi citer pakcik teksi ni kelihatan orang kuat BN @ kipas susah mati BN...die hard you know... sampai Tokis tak setuju dengan kepimpinan Pakjib pun, pakcik teksi kemain mengamuk tau... punyalah melangit pakcik teksi memuji atas kewibawaan Pakjib... dalam hati Nekyuni.... "cepatlah sampai..cepatlah sampai..." ok dah sampai rupanya.. wuahhahaa !!


Interframe lagi ye...


Tokis pun dah rimas sebab pakcik teksi asyik nak menang... dok paksa2 Tokis... so dah sampai Tokis nak bayar la duit teksi... pakcik teksi boleh pulak hold je... dia nak jugak Tokis puji Pakjib... pakcik teksi sangat racist, kutuk cina kaw2... tidakkan pakcik teksi tahu yang Tokis jugak seorang Cina?? nasib baik Tokis cool tak bagi penumbuk kat pakcik...

Last2 Nekyuni bertindak tinggikan suara... Nekyuni ajak Tokis blah... pakcik teksi still bising2 puji Pakjib... Tokis terus bagi dia duit dan tutup pintu teksi ketika pakcik teksi masih memekak dalam teksi...

Nekyuni heran tau... sukahati kitalah nak sokong atau tak sokong siapa... pakcik teksi kata Pakjib bagus, tapi kenapa ramai yang rasa tersiksa atas kepimpinan beliau...?? kenapa zaman Tun M rakyat masih hidup aman...?? kalau citer pasal Tun M mungkin Nekyuni bidas, tapi kalau Pakjib... sorry to say.......... erkk.... ni anti hasutan ke...?? alerrrmakkk...

Cheers,
Tunsha

No comments:

Post a Comment

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.