Kemenangan Puteri Balqis Dipertikai?

Salam Sabtu - 8 November 2014

Semalam telah berlangsungnya majilis Anugerah Skrin 2014 .. dan salah seorang pemenangnya adalah Puteri Balqis. Siapa tak kenal Puteri Balqis?? Pelakon airmata dan paling menjiwai setiap watak-wataknya...


Puteri Balqis memenangi anugerah Pelakon Wanita Terbaik.. dan perkara ni menjadi isu seketika dan wa setuju jugak isu ni berbangkit, sebab anugerah untuk Pelakon Wanita Terbaik sepatutnya diberi kepada veteran, atau yang lebih "otai" dalam bidang ni...

Mungkin Anugerah Skrin tidak mempunyai kategori Pelakon Kanak-Kanak Terbaik, tapi sepatutnya kategori ini diwujudkan... yelah... kan ramai pelakon kanak-kanak kan...?? sian diorang yang penat-penat berlakon tapi Puteri Balqis je yang tercalon... at least, wujudkan satu penghargaan untuk pelakon cilik a.k.a kekanak ni..


Tidak dinafikan lakonan Puteri Balqis memang boleh menusuk jiwa, tak mustahil jugak Puteri Balqis akan menggantikan Wan Maimunah ke.. dalam adegan airmata..?? sebab airmata dia very the real wooo....


Mohon lenkali. majlis anugerah macam ni peka dengan calon & kategori.. kesian pelakon-pelakon yang patut menang, contohnya, Pelakon Lelaki Terbaik Drama harus diberikan pada Faizal Hussein, otai tuuuu... dia yang sepatutnya menang, hurm.. 

Wa selalu membayangkan kemenangan milik.. Wan Maimunah ke... Normah Damanhuri ke... Faizal Hussein ke... Mustapha Kamal ke... maneeeeeeeeeee???

*Update - Tapi tahniah lagi sekali untuk Puteri Balqis, kamu layak menang untuk watak utama, sebab kamu memang sangat besttt !!
Kemenangan Puteri Balqis Dipertikai? Kemenangan Puteri Balqis Dipertikai? Reviewed by Tunsha Ayunie on November 08, 2014 Rating: 5

No comments

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.