Makan-Makan | Ayam Penyet Sumatera, Ampang


Hajat hati nak makan ayam penyet kat Dapur Penyet sambil tu ingat nak bikin review, (firstly rasa tak puas makan waktu lepak dengan The Stooges).. tapi sebab Tokis penat nak berjalan, aku jadi beralah jela.. padahal kat rumah dah makan nasi ayam MamaNora beli... hah ! nampak tak aku punya kebuluq ni tahap mengketedarah??

Lepas ambik duit zakat, kami pergi ke Spectrum Mall, Bandar Baru Ampang.. beli barang keperluan sikit... lepas tu ternampak ada kedai ayam penyet baru bukak... so lepas beli barang, nak la merasa kan...

Memula salah masuk kadai, tapi sebab nak sangat makan ayam penyet, aku pun order laa... kecewa salah masuk kedai.. (camne bley salah pun tak tau..) tapi tak gemar sungguh aku dengan suasana kedai ni..

Sebab??
Tuan kedai yang sungguh busybody... sibuk tanya Tokis apa sebab tulang Tokis bengkok... bla bla bla... Tokis dah terangkan, dia dok paksa Tokis pakai tongkat plak... dah Tokis terangkan Tokis selesa berjalan sendiri tanpa wheelchair dan tongkat, dok laaa dia suruh Tokis guna tongkat... ehh annoying pulak...

so makanan tak habis, dan aku ajak Tokis blah~

Dah jejalan barulah jumpa dengan Ayam Penyet Sumatera.. padahal Tokis dah kedepan sikit jalan tadi, aku lah yang bersalah... ingatkan kedai yang kami masuk tu kedai yang betul... ok.. so kita nak makan Ayam Penyet yang betul...


Aku order lagi Ayam Penyet - RM 9.90... ambik koooo... rasa macam tak puas je makan.. tapi aku masih kecewa, makan pun tak licin sebagaimana aku makan kat Wong Solo & Dapur Penyet... adoiii melayang duit Tokis asyik belanja aku makan...


Tokis yang senantiasa menjadi yang terbaik buat aku... tengok muka letih bebenar kehulu-hilir dengan bini... maaf Tokis, and thanks !


Dari depan kedai...
Sumber - AgarKuTidakLupa

So far bukanlah kegemaran aku untuk makan lagi ayam penyet kat sini... air pun tawar, cuma yang best, layanan mesra dengan senyuman dan cepat... cuma food agak so-so... nak cuba makan menu lain pun lepas ni ...InsyaAllah...

Cheers,
Tunsha
Makan-Makan | Ayam Penyet Sumatera, Ampang Makan-Makan | Ayam Penyet Sumatera, Ampang Reviewed by Tunsha Ayunie on November 28, 2014 Rating: 5

1 comment

  1. susah juga bila banyak yang duk bertanya kan.. xpelah, kita bersangka baik je.. hehe. maybe dia nak sangat membantu. hmmm...

    x pernah lak try ayam penyet sumatera. saya selalu makan kat wong solo je.

    ReplyDelete

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.