Cara 'Auto Publish' Entri ~

Orang lain dah lama tahu, wa baru je tahu... dah tinggal jauh nun di belakang kereta api... actually bagus jugak autopublish ni kan, so kalau kita tak sempat mengadap lappy, ada lah bahan yang di-post secara auto..

Tuto ni diminta oleh +AQu Zack a.k.a Snu, walaupun dia boleh guna Google, tapi dia tetap mintak wa tolong ajarkan... dasar pemalas... huh !! kk sorry Snu, just joking..

Nah nindiaaa.... tutor simple kacang goreng, budak umur 3 tahun pun boleh buat...



Memula buat posting macam biasa, then dah siap pergi ke schedule....


Set date and time : Yang ni setting laa hari apa nak post tu publish..
Then, tekan je publish.

Taraaaa !! dah siap ~

Pstttt.... ehem-ehem... Snu... nak kek lapis chocomint?? haha ! ok gurau ~

No comments:

Thank you for comment. Do visit me in my next post, ya? :)