November 05, 2014

Angelina Jolie Menyimpan Pelbagai Kitab Termasuk Al-Quran

So, kisah ni wa baca dari blog lain, then sumber tak ingat, dalam Pen Merah yang gilalike tu pun ada kot...?? tak kisahlah.. tapi citer ni wa tak tahu sahih ke tidak... sekadar share aje...


Angelina Jolie telah mendedahkan anak-anak dengan pembacaan buku & kitab yang pelbagai dan membawa mereka ke rumah-rumah ibadat seluruh dunia, termasuklah masjid.

"Brad dan saya membesarkan anak-anak kami menghormati semua orang, kami mempunyai rak buku dan menyimpan pelbagai kitab termasuklah Al-Quran", ujarnya.

Dia menambah, " Saya menghormati semua agama. Apa yang saya tidak menghormati adalah ketika orang menggunakan agama untuk menyerang orang lain..."...

Apapun agama yang akan dipilih oleh anak-anaknya nanti, dia tidak membantah.

Perkara seperti ini dipanggil sebagai pluralisme

**********************************

Firstly, cerita ni dah lama pun, tahun 2010 punya citer kot..?? tapi wa baru tahu... ramai jugak memberontak dan cakap Angelina Jolie & Brad Pitt ni freethinker... and just fyi, wa pun ada jugak kawan-kawan freethinker (bukan melayu) yang hormat dengan semua agama... tak salahkan dia nak ajar anak dia pelbagai agama...?? terpulanglah pada anak-anak dia sendiri yang memilih.. ALLAH LEBIH TAHU (",)

NotaJiwa :- Agama ni LUAS sebenarnya, pokok dan pangkal, kenalah cari...

cheers,
Tunsha.

No comments:

Post a Comment

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.