Utusan Malaysia Meminta Maaf !UMNO sepakat bersuara bahawa Utusan Malaysia harus meminta maaf kerana menyebarkan berita palsu tentang paderi Katolic yang telah memeluk agama Islam berikutan sebuah forum parodi, seperti yang dilaporkan oleh World News Daily Report.(WNDR)

Akhbar edisi Bahasa Malaysia itu menerbitkan dua perenggan permohonan maaf secara terbuka telah menyatakan cerita mengenai Paderi Eduardo Vincenzo Maria Gomez, dari Pulau Jawa, Indonesia, yang sedar dari koma sepanjang 17 bulan serta memeluk Islam adalah tidak benar.

"Utusan meminta maaf atas sebarang kesulitan dan kekeliruan kepada berita kerana ditulis berdasarkan laporan laman web," katanya.

WNDR telah "dilaporkan" pada 10 Oktober bahawa paderi tersebut memeluk Islam selepas mendakwa bahawa "Allah telah bercakap dengan dia" dan menunjukkan kepadanya "keindahan langit".

WNDR adalah akhbar Yahudi Zionis Amerika yang berpusat di Tel Aviv.

Utusan Malaysia Meminta Maaf ! Utusan Malaysia Meminta Maaf ! Reviewed by Tunsha Ayunie on October 13, 2014 Rating: 5

No comments

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.