October 31, 2014

O10DC - Day 8 - 10 Dream Places To Visit

Banyak kali gak wa jawab tajuk challenge yang satu ni cuma harini nak taip secara rawak je laa... wa bukan kaki travel in case wa tak pernah pun bebetul travel sebab kekangan masa untuk rawatan hemodialisis... wa tak boleh skip terlalu lama... sangat beruntung orang yang banyak kali dah travel.... ok, mood dah iri hati ni.... haihhh mazmumah sungguh.....



Venice,Italy 
Wa tak tahu kenapa nak pergi sini, cuma waosuka pemandangan yang agak aman dan cantik seolah wa boleh berfantasi disiang hari... mihmih... tapi Venice memang cantik pun.... :)


Santorini, Greece
Errr no idea... maybe sebab rumah dia atas bukit dan cantik..
wa suka perkara yang cecantik je... muahahahhaa

Leshan Giant Buddha, China
Ni kalau cakap dengan parent wa, wa mau pegi sini, comfirm terus cakap nanti lari akidah... but then for me, if kau percaya pada ALLAH yang SATU...insyaALLAH mana kau pergi, kau akan tahu siapa diri kau... wa memang teringinnnn sangat nak tengok patung ni dari dekat :)

Moscow - Rusia
Ini memang  "dream place to visit" sebab wa memang sangat obses dengan sesuatu yang unik, sampai terfikir, why eh.. Malaysia tak fikir nak buat macam ni....?? hahahaa

Potofino, Italy
Heaven ! enuff said... hahaha... aduhh... tetiba rasa nak nyanyi...
What's a wonderful werlddddd........

Rome, Italy
Tempat yang memang waolsss nak pergi sangat,
tapi janganlah tanya kenapa, 
sebab sememangnya tiada jawapan...

7?? 8?? 9?? 10??
Biarkan takdir berbicara...
muahahhahaa

*****************************************

Oklah... jujurnya semua wa Google je, then mana tempat yang cantik, itulah jadi impian, kecuali venice, moscow & rome.. wa memang teringin nak pergi... malangnya... mati hidup semula mungkin wa takkan terjejak kaki ke sana... well, wa bukan orang senang... tapi mudahan suatu masa, sampai jugekkk... tuan macho senyum je tengok wa dok mengomel cakap tempat tu cantik... tempat ni cantik...

"Sayang jangan siksa diri boleh tak??"

***********************

No comments:

Post a Comment

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.