October 15, 2014

Kenapa Guna "Wa", Bukan Aku...??

Walaupun wa letak nama sendiri sebagai AUNI AFIQAH , dan nama femes (konon) sebagi TUNSHA AYUNIE, tapi masih ada yang panggil wa, sebagai "WA"... hihihii... tapi kenapa "WA"..??

Acapkali masuk blog blogger yang lain, kata ganti nama diri yang biasa wa tengok adalah... "aku" , "cheq" , "saya" , dan "i", nak best sikit jadilah "iolssss" macam kak Farah BubblyNotes... hihi... 

"wa" nih wa sudah gunakan sejak mula2 blog ni lahir, apa sebab...??


Tumpang parking muka waolsss jap ye...


Dalam famili wa di Johor, kami memang guna kata ganti nama, "wa" dengan "lu"... so perkara ni dah biasa, bukan sebab nak lagak gengster ka, pailang ka... tapi memang dah biasa... so "wa" itu bukanlah nama wa, tapi... hanya kata ganti nama.... its stand for "gua"... hahhh !! clear ??

So sebab takde idea nak buat entri apa, yang ni sajalah yang terhasil.... apa kau ingat kau DIVA...?? lalalalalalala 

No comments:

Post a Comment

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.