Bila Orang Kita Lebih "Jakun" Dari Orang Luar...

Bukan nak kutuk bangsa sendiri, atau manusia2 di negara sendiri, tapi itulah yang berlaku... wa tak faham apa yang pelik tentang wa dan tuan macho... yang buat orang asyik nak perati... tengah makan dok perati, tengok shopping orang dok perati, masuk karaoke orang dok perati...

Contoh kat Secret Recipe haritu laaa.... wa tolong pimpin tuan macho masuk dalam Secret Recipe, orang tengok kami dah macam nampak alien... mata terbeliak hokeyyyy....!! wa macam nak maki sorang2, tapi sebab menjaga muka mama abah, wa diam laa itu time...


.. Teringat masa jalan kaki keluar dari Farmasi Zona kat Selayang, kami berdua jalan melintasi Mydin, ada lah seorang Mat Bangla ni ikuttttt je wa dengan tuan macho, bangla ni pekerja Mydin tu... 

... "Abang !! Abang !! , saya mahu tanya, apa pasal badan abang?? sakit tak?? "...

Dia sanggup ikut kami berbatu semata-mata nak tanya kenapa badan tuan macho bengkok... kan bagus, kalau yang pandang2 berbisik tu tanya, apa berlaku... bukan dok bisik2 macam kau suci abadi sangat....

... Kebanyakan orang luar langsung tak heran dengan tubuh badan tuan macho, tapi wa pelik, orang MALAYSIA yang beragama ISLAM especially Melayu, sangat sinis memandang tuan macho... hurm.. perkara ni wa dah pernah bilang dalam entri Apa Pandang-Pandang ??



Saja terfikir nak bikin entri, plsss laa... memang la kamu ada mata, yes kami tahu... tapi kalau dah pandang, lepas tu berbisik2 dengan kawan semeja, lepas tu sambung pandang2 lagi... 

... Ke heran sebab wa boleh get along dengan tuan macho walaupun badan dia bengkok...?? if they ask me why, I will said, my husband is my passion, dia yang ajar supaya wa kuat dan tidak merendah diri...

Entri ni asalnya nak draft-kan je, tapi publish je laa... hiks!
Bila Orang Kita Lebih "Jakun" Dari Orang Luar... Bila Orang Kita Lebih "Jakun" Dari Orang Luar... Reviewed by Tunsha Ayunie on October 13, 2014 Rating: 5

No comments

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.