September 22, 2014

Perempuan bertudung dan merokok?

Source from Google, hiasan semata.

First thing, malas nak padam watermark... kehkeh... terasa nak menaip sebab tadi member FB ada hapdet pasal perempuan bertudung dan hisap rokok.. hurm apa pendapat pembaca setia...??

.. Mungkin ada yang kata, merokok tu haram, membahayakan kesihatan, blaa... blaa... blaa... hurm.. tuan suami jugak seorang yang heavy smoker, wa jugak adalah insan yang smoking sebelum ni, sekarang ni dah alah dengan asap rokok kecuali bila tak dapat dibendung.... ok ni statement jujur, dah taknak kawan dengan wa takpe, i love to be myself than stranger.

Pendapat wa, biarkanlah dia (si pemakai tudung) smoking, sama jugak dengan perempuan yang freehair if smoking, still orang cakap ... "woooo itu perempuan jahat !!" ... ehh tok nenek kita pun smoking jugak pe, cuma beza, depa gulung sendiri... entahlaa.. ini pendapat wa sendiri, wa tahu, ramai tidak setuju...

Adakah sebab dia pakai tudung, maka dia tak boleh buat sesuatu yang seperti itu?? manusia ni khilaf, tapi kalau dah heavy, nak buat camne?? sedara wa yang kat Singapore tu pun jenis makcik2 dah, bertudung, tapi still smoking.... 

Biarlah dia smoking dari bikin kerja maksiat sampai kena tangkap khalwat, biar jela dia smoking asal tak jumpa video dia sedang blow2 lollypop sambil sedang pakai tudung...

.. well, itu pendapat wa.. kita tak boleh nak stop habit seseorang, asalkan dia tak mengganggu, to me, its ok.. maaf jika ada yang tidak setuju... :) wa bukan sokong para perokok ni, cuma pendapat terhadap mereka yang tak dapat atau sukar hentikan habit yang satu ni.... syukur, wa tak heavy dan mampu berhenti....

Penyakit ni rahsia Allah taala, kita boleh cegah dengan berhenti merokok, tak merokok juga boleh je diberi penyakit, kalau boleh elakkannya, kalau tak boleh... terpulang atas jalan yang kita ingin lalui, bukan kita yang corakkan hidup seseorang, tetapi diri sendiri... wassalam...

No comments:

Post a Comment

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.