Masih dalam shortlist......

Tengok duit, yang tebal makin halusssssssss je... entah, kekadang fikir jugak kenapa makin ramai gelandangan...?? hidup kat Malaysia... banyak kerja peeee....

.. Ya, mungkin sebab orang kita tak pandai nak cari kerja atau terlalu memilih kerja... memilih ke..?? atau gaji sikit ke...?? macamana...?? rezeki.. ada dimana-mana.. tinggal cari, dan ikhtiar..

Nah, isu ni tiada kaitan gelandangan.. tapi kenapa SUSAH sangat...??

Tuan suami ada pengalaman, ramai pulak call dia nak kasik offer kerja, alhamdulillah ! kami bersyukur sangat tentang hal itu... tapi yang tak best langsung.... bila tanya berapa basic...masing2 macam buat bodo, mesej tak berbalas...

.. ada jugak yang cerita beria-ria.. panjang lebar borak dengan tuan suami, then mintak resume.. dah bagi, kena tunggu shortlist pulak.. berapa kali dah, last2.. tak ada jawapan...

Harini tengok muka tuan suami stressssssssss sangat, dia banyak diam je harini...

Kos sara hidup makin tinggi, semakin tinggi... sebab antara tuan suami nak sangat ada kerja, adalah kerana ingin keluar dari rumah yang kami tumpang, kami nak hidup sendiri tanpa ada orang yang memandang slack macam kami ada buat salah...

.. Dia sedih tak dapat bagi wa benda yang mewah sikit, tapi wa faham keadaan dia tu... aduhai...

Monolog seorang isteri ~

Dari dulu pun suka dengan fotografi gelandangan yang ini :)
Menyimpan pelbagai cerita...

Masih dalam shortlist...... Masih dalam shortlist...... Reviewed by Tunsha Ayunie on September 17, 2014 Rating: 5

No comments

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.