September 16, 2014

Hina Makanan Johor..??

Tak faham dengan sikap bebudak yang racism dengan negeri lain ni.. sebelum ni dalam entri Hina Loghat Utara , seorang budak malu mengaku dia dari Kedah dan menghina loghat dari negeri tersebut, dan mendatangkan ketidak-puashatian para rakyat kelahiran sana... termasuk wa, walaupun wa bukan dari Kedah, tapi dah ada darah sempadan2 Kedah nun... 



Apa yang hina sangat..?? ehh bak kata Bammatgebussss... Nasik Kandaq makan dengan petai is not pelik, yang pelik this guy... makanan Johor best2 dan rare hokeyyyy.... pernah kau makan mee siput dengan sambal tumis...?? kadang tak faham, duduk kat Malaysia dengan pelbagai kaum, tapi masih nak menghina...

Contohnya ulat mulong/sagu, makanan tradisi orang Sarawak, tetap dihina, dipanggil jijik dan kotor.. padahal ulat tu tak jijik pun, sebab dia hanya makan sagu.. yang kotor, hati kita ni :)

hmmm.........

No comments:

Post a Comment

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.