September 16, 2014

Hang ni, semua dah lama tak makan !

Hihi.. itu kata wa punya bonda, sebab...?? everytime balik rumah bonda, terus cakap...

 ... ".. Mama, nak masak kari kaki ayam laa... dah lama tak makan ! "

".. hang ni apa yang baru makan?? semuanya lama tak makan..."

Hahaha... wa tak tahu nak explain kat mama macam mana... tapi memang betul... hurm... wa membesar dalam keadaan yang banyak makanan, macam2 wa masak... bakar ke kukus ke, semua barang complete.. sebab mama memang niaga kek, so barang segala hand mixer, oven, pengukus memang ada !

.. Lepas tu mama memang RATU MASAK... dia tak nampak penat pun kalau asyik masakkkkkk je kecuali kalau dia betul2 tengah letih... hmm seperti ramai tahu mama hanya ada satu buah pinggang... dia tak boleh terlalu letih...

.. berlainan bila kat rumah inlaw, inlaw just masak simple2, sebab selalu kerja siang malam.. and mom in law adalah chinese, so culture kami agak berbeza... wa dah biasa makan masakan kampung airtangan mama dan arwah opah, tapi bila dengan inlaw, kita makanlah makanan yang diluar kotak makanan kampung....

So bila balik rumah mamaku tersayang, time tu laaa wa jadi chef... ! bukan demand kat family inlaw, cuma mungkin sebab culture yang berlainan... kan...?? lagipun kat rumah inlaw tak merasa nak masak sama-sama :) sebab kami kurang interaksi dan seperti tiada chemistry... hmm

ni benci guna gambar Google,
asyik watermark je !

No comments:

Post a Comment

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.