Cara Melajukan Komputer !

Hihi.. since komputer a.k.a CPU ni lembssss macam siput vebiss nak beranak, maka wa cari jalan jugak untuk melajukan lappy ni.. alhamdulillah, so far ianya laju, tapi taklaa selaju iguana bila berlari keliling kampung... eh eh.. pernah tengok?? so meh nak share sikit.

Cara Pertama :-
Klik Start Button, lepas tu di-tempat search, sila taip %temp% dan ENTER ! dekat situ, delete semua folder, yang mana tak boleh delete tu, biarkan.

Cara Kedua :-
Klik Start Button, lepas tu taip eventvwr, dan ENTER ! cari "Windows Logs" dan pilih "Application". Di bahagian tengah akan kelihatan banyak Error, Warning dan Information, Benda inilah kita nak buang sebab ianya adalah sampah !

Untuk delete kesemuanya itu, cuma click "Clear Log" yang ada di sebelah kanan itu, akan keluar 1 kotak kecil dan tekan "Clear", Selain "Application", korang perlu clearkan bahagian "Security" dan "System".

Semoga bermanfaat :)

No comments:

Thank you for comment. Do visit me in my next post, ya? :)