Best Sangat Ke "Show Off" ?


.. "Yeyyyy !! alhamdulillah... saya mengandung "


" Lagi 2 minggu - feeling loved "

Dan lain-lain lagi.. hurm... seronok ke bila buat macam tu..?? yes, kita tahu awak tengah gumbira... hati banyak bunga orchid, mawar, lily dan tahi ayam , tapi pernah tak kita fikir orang yang lambattt rezeki dia kearah itu..??

Jujur wa menyampah.. hmm maaf ya jika entri ini membuatkan ramai sangat yang terasa.. kita sedang bercerita tentang FACEBOOK...

Kalau dulu, hitung hari guna kalendar je, kalau mengandung tu perut dah boyot baru orang tahu kau mengandung... yang tahu kau mengandung pun family terdekat, atau mungkin juga kawan-kawan sebelah kau aje...

Sebenarnya bukan dengki, tapi meluat... kadang2 hyper sangat... hari2 kau hitung hari kau nak sanding, hari2 kau bagitau apa anak dalam perut tu buat... tak pandai nak diam2 ke camne...??

ok hak kau, tapi......
seronok sangat show off??
  • Kau update pasal mengandung, kau lupa ada orang tak boleh mengandung.
  • Kau update pasal suami kau buat itu ini, kau lupa ada orang yang dapat suami suwey punya orang !
  • Kau update pasal nak kawin, kau lupa ada orang teringin sangat nak kawin tapi takde jodoh.
Mungkin mereka seronok, tapi ada orang yang tidak seronok, dihati mereka bukan dengki, tapi sakit hati.. nak luahkan kegembiraan, luah kat tempat sepatutnya, yang orang mampu redha dengan apa yang dia baca...

Contohnya, blogging.. ibarat diari kehidupan kau.. updatela sepuas hati, tak ramai orang akan berkecil hati... hanya pandangan peribadi, jangan nak terasa pulak..... hiks ~


*Gambar hasil carian Google*
Dan saya tidak mengandung, hanya hiasan semata.

Best Sangat Ke "Show Off" ? Best Sangat Ke "Show Off" ? Reviewed by Tunsha Ayunie on September 06, 2014 Rating: 5

No comments

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.