August 14, 2014

Untitled #20

2:25am,

Di-akhiri dengan mata yang agak letih tapi jari gian nak menaip.. sebenarnya lega sikit sebab dah clean notification, selagi tak kasi clean, selagi tu laaa mata ni taknak tutup...

sebab apa??

hmm...
ok like this, wa dah addict dengan pembacaan... bukan dibuku, tapi membaca di blog kawan2 bloggers... selagi nampak notification tu, sangat tak boleh tido... rasa rugi camtu... sampai tuan suami pun sometimes merajuk, sebab focus wa banyak dalam blog aje...

bukan apa, sekeliling wa takde kawan.. wa hanya ada tuan suami... adik2 ipar pun bercakap dengan wa ketika perlu... so daripada wa buat perkara tak betul, better wa rapatkan ukhwah antara bloggers, minat pun dah sama... seiring sejalan gitu...




tapi itulah..
selalu rasa berdosa abaikan tuan suami... tido lewat pun dia tunggu... bila kita tak tido, dia takmau tido... esok pagi kena bangun, dia tunggu wa 4 jam sementara wa hemodialisis...

Sebenarnya wa banyak baca blog parenting je.. sebab wa tak boleh mengandung.. wa teringin... maaflah kekadang kalau wa komen nak peluk laaa... nak cium laaa... anak2 para bloggers.. keinginan tu, hanya Allah taala je yang tahu..

tengok mama main dengan anak orang lain... terasa jugak... tapi apakah dayaku.... seminggu 3 kali kena treatment... cuci darah... kencing pun tarakkk boleyyy... peluang mengandung pun tipis je...

Rezeki dari Allah, yes.. tapi prosedure wa punya penyakit dah critical... tuan suami pun dah cakap, kalau membahayakan, janganlah... kalau dah terjadi, terpaksalah buang... itu saranan doktor jugak..

Sepanjang kesakitan ini dialami dari umur 4 tahun, wa belajar apa itu kekuatan... tapi mengenai anak ni, wa cepat down... tuan suami awal2 dah cakap, dia taknak anak angkat :(

No comments:

Post a Comment

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.