August 31, 2014

Segmen Blogwalking - When I Was A Kid

Haha... wa memang lah suka update malam-malam cenggini dan join segmen last minutes.. sebenarnya dah lama perasan segmen ni, nak join takde kesempatan.. nasib baik ada time lagi untuk join..

Segmen ini dilancarkan oleh Aina Kamal , so siapa nak join..?? Tarikh tutup 1 September 2014 :)


Throwback zaman kekecik........................

... Mama pernah cakap, masa wa umur 9 bulan ke 11 bulan, wa menang bayi sihat, dan selang selepas itu, ketika wa berumur 4 tahun, wa disahkan menghidapi kegagalan buah pinggang tahap kronik.

Wa dimasukkan ke Unit Pediatrik, Wad KK1.. kat situ wa manja dengan sorang staff nurse.. dia pun baik, dan sayang wa.. tapi sumpah wa tak ingat nama dia... kuikui... dipendekkan cerita, tahun 1996, mama dermakan wa buah pinggang, tapi malangnya tak berjaya, kena buang balik.

Masuk ward kembali..
Mama pernah cerita jugak, akibat kegagalan operation tu.. wa mengamuk dengan doktor... doktor tak kasi makan itu... tak kasi makan ini... lepas tu wa cakap dengan doktor..."..Kata dah dapat buah pinggang boleh kencing? takde pun?..." Lepas tu wa sambung mengamuk, siap cakap..."..Kalau saye dah besar nanti, saye nak jadi polis, saye nak tembak doktor !.."

Haaa lepas tu doktor akur, doktor suruh abah dengan mama ikut je apa wa nak makan, langgar pantang kejap... sebab kalau tidak, wa mengamuk, pressure naik.. sebab dari kecik wa memang ada darah tinggi..

Oh ya, wa kekecik dulu suka minum Coke.. dan wa panggil Coke tu "Air Masam".. selalu merengek dengan abah nak "air masam"..

Masa tadika wa adalah kanak2 riang.. wa pernah patah gigi masa naik jongkang jongkit.. haaa yang kayu punya, bukan yang spring macam sekarang.. sebab patah gigi..?? kayu jongkang jongkit terhentak kuat sangat sampai wa tergolek jatuh, lepas tu kayu tu ternaik... maka kesannya....

ihsan-Google

Taraaaaaaaaaaaaaaaaa !! rongak gigi waolsssss....  muahahahaa !!

Haaaa... masa tadika dulu kan kita kena tangkap gambar ramai2 lepas tu yang macam konvo tu kan... wa dulu teleng sikit, jenis kepala malas nak tegak, letih kot ! kena cuci air.. lemau je kan... tapi nak jadi kisah, masa nak tangkap gambar sorang2 tu... wa asyik teleng dan terus teleng.... ada ke photographer tu lempang wa ! bukan perlahan hokeyyyy... kuat gilossss.... kalau ingat perkara tu rasa macam diri ini dianiayai aje... yang bestnya, wa tak bagitau mama abah ponggggggg.....!

Masa kecik wa jugak seorang yang psiko, kalau wa tengok cerita yang melibatkan kena siksa ke, kena dera ke.. wa akan jadi trauma dan dera diri sendiri.. wa pernah ikat diri sendiri kat katil, sakitkan diri sendiri, rendam kepala dalam air sampai lemas... perghhh gila psiko ! actually sampai dah besar pun sama, tapi tuan suami jaga 24/7 .. maka... dah kurang sikit...

First time period?
Ada orang jenis jerit2 nampak darah, tapi wa tidak... masa tu umur 14 tahun.. actually satu malam tu wa asyik sakit perut dan repeat pergi bilik air nak melabur tapi takde hasil.. arwah opah pun sapukan minyak, urut sampai wa tertidur.. bila bangun pagi nak pergi sekolah, nampak ada darah dalam panties... terus senyum hokeyyyyy.... cakap kat opah... "orang dah period laa opah..!" pastu opah cakap... ".. baguihla, dah hang pi mintak modes kat mak hang.." sobb sobb.. itu je respon arwah.. lepastu mama cakap "..tahniah.. sekarang anak mama dah besar...".. cara pakai pad haram wa tak tau... main taram je... masa first time pakai pergi sekolah, jalan mengengkang aje... tak selesa langsung ! sampai sekolah terus jerit kat Syahirah, kawan baik wa waktu tu, masa tu perhimpunan tau... "Iraaaaaaaaaa...!! Aku dah perioddddddddddd...".. Ira buat muka malu togeyyy... yang dengar wa jerit tu senyum sinis2... baru sedar yang diri ini tak tahu malu -_-

Wa jugak pernah bagi surat cinta monyet masa pindah sekolah, baru masuk sekolah tu mamat tu asyik usha-usha wa, so wa jatuh shintaaaa.... bagilah surat kat dia... aku suka kau... kau dah ambik hati aku... ahhh gila jiwang.... so dapat la surat balasan... punyalah feeling habis masa baca surat dia siap bawak tido, senyum2, berangan couple dengan dia tapi hampeh ! rupanya abang dia yang tulis surat tu untuk kenakan wa... maklumlahh budak baru memang selalu dibuli :( sedih yang teramat tau...

Oh ya, wa dah pandai tumbuk sambal belacan masa umur 11 tahun... lepas tu... err... ok dah tak ingat.. tu je... bye bye ^^~

No comments:

Post a Comment

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.