August 03, 2014

Hari Raya Aidilfitri Syawal 1435H

Assalamualaikum wbt,

Haaa ni entri syok sendiri.. terima kasih kalau sudi baca... 

So, hari Sabtu, 2 hari sebelum raya after treatment wa dah gerak dari Ampang ke Selayang dengan menaiki teksi.. sebenarnya dalam hati risau kalau jammed... woahhh naik teksi kalau jammed, fulussss terbang di awangan woooo..... nasib baik jugak dari Selayang abah tolong ambik ke Rawang... inilah nasib para manusia yang tiada transport..

ehh... orang lain dulu elok je naik public transport !

Tapi alhamdulillah, jalan agak lengang... sedap je mata memandang... tak sabar nak jumpa mama abah dengan adik-adik... selain tuan suami... merekalah nyawa si puan gojesss.... betul..! tak pernah tipu... heh ! motif sangat... tapi... lillahitaala... mereka adalah jiwa dan nyawa...



Ahad tu Maklong Midah ajak berbuka puasa kat rumah dia.. sebelum pergi rumah maklong, kami singgah kat kubur arwah opah... alhamdulillah... sempat jugak ziarah kubur arwah...

Isnin tu dah raya... (gambar raya nanti ye) .. so kami bergambar.. wa hanya ziarah rumah tokcik aje.. rumah maktok belah abah belum lagi... sebab ingin mengelakkan kejadian yang tidak dijangka.. takpelah.. serahkan pada Yang Esa..

Maka hari Rabu mama nak masak nasi beriani sebab Ayahchik baru balik dari Trong dan nak singgah rumah untuk lunch... Maklong Midah pun ada sekali.. bab lauk pulak, mama mintak cadangan wa... wa teringin makan kari kambing... before that mama plan nak masak kambing beriani... tapi sebab tekak anak perempuan tersayang jarang ada dirumah.. maka kari kambing in menu !!!



Kari Kambing


Ayam Masak Merah


Acar Buah Nenas Bercili


Kek Coklat

Inilah antara menu haritu.. semua homemade by tangan mama dan dibantu oleh anak yang gojessss.... kehkehkeh.... acar nanas tu mama main tarammm je masak... tapi sedap gilosssss.....

thx for the Kari Kambing Mamaku Sayang !!

No comments:

Post a Comment

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.