Bila Atendan Kesihatan Agak Cuai ~

Marah?? = YES ! 

Sebenarnya nak update siang tadi tapi mengantuk mengaban (what is mengaban?? ahh hentam !) , ok then.. malam dan pagi nak berganti subuh ni lah selalu waktu afdhal nak update blog dengan wajah ceria... boleh..??

Ceria baqhanggg.... ceria sangat ! tak suka tengok cermin, panda dengan wa macam adik beradik je... kihkihkih... 

. ok sambung .

So, hari Sabtu, as usual aku kena menjalani hemodialisis (baku sangat ayat) , dengan mata yang amat bengkak macam baru kena tumbuk dengan laki sendiri T____T , aku tak perasan apa2 pun pada mulanya. Yang aku tau, atendan dah siap priming dialyzer aku dan terus panggil nama aku.

Aku pun tak banyak soal, terus prepare je apa yang patut. Segala selimut, dressing, shringe & needle lepas tu tunggu je staff nurse cucuk. Dah cucuk tu silakanlah mereput 4 jam kau disitu~

Sedang baru ingin dibuai mimpi, mata sudah tidak berapa bengkak lagi, maka aku perasan ada yang tidak beres (cehhh ayat kauuuu) , tuuuu tuuu dylizer tu... apsal nama cina plak ni...??


This what we called as 'dylizer' ye anak2.. 
untuk menapis kekotoran dalam darah... haaa gitu....

Dengan muka musykil lagi berkerut-kerut, aku panggil la atendan yang priming aku punya mesin, so dia check, dia kata nama aku... tapi muka beliau dah lain... aku runsing tapi buat bodo... sambung tido.

Bangun tido, aku tengok lagi dylizer tu... ohhh tidak... ni bukan nama aku weyyyy... ini nama Uncle tu ! (uncle tu berdiri dekat dengan aku) , terus report kat tuan suami.. maka berlakulah edisi tak puas hati ketika itu.. 

Rupanya memang betul, itu bukan aku punya dylizer tapi memang Uncle tu punya... but what can I say...?? dah berlalu 3 jam setengah, lagi setengah jam je wa cuci darah menggunakan "bekas orang" !

.damn.

Kecewa jugak, selalu staff sini bagus.. tapi harini beliau ter-careless.. nasib baik takde hepatisis B tau, kalau tak.... kalau tak.... aku saman juta2 lemon :(

Gambar yang tidak pernah ada kena mengena dengan cerita diatas.
Bila Atendan Kesihatan Agak Cuai ~ Bila Atendan Kesihatan Agak Cuai ~ Reviewed by Tunsha Ayunie on August 17, 2014 Rating: 5

No comments

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.