Apa Itu "NEONATE EVACUATION" ?

Kemain kecoh pasal gambar staff nurse pegang beg gantung @ dikenali sebagai "beg kangaroo" yang didalamnya ada bayi..

Haha, first sight pun wa nampak... dah bisik dalam hati.. "haishhh kejam kemain !!!" ... haa tapi kita tak boleh melulu, ye tak... so wa bacalah komen... ramai rupanya para pengomen dari bahagian medical, so diorang lebih tahu... senyum...senyum...  pengajaran, jangan percaya dengan apa yang kita nampak...


Sedikit lagi perkongsian yang wa screenshot :)


Penerangan dari seorang pengomen, beg ini diguna pakai bila ada kes kecemasan kat hospital.. contohnya kebakaran etc.. so dah tau kan..??

Haa apa pulak neonate evacuation ni..?? ianya hanya bahasa medical, menjurus kepada cara-cara menyelamatkan bayi disaat kecemasan.. dan beg itu akan digunakan... staff disana akan buat praktikal menggunakan beg ni... just in case..

mungkin nampak kejam sebab kaki bayi tu tergantung kot..?? hihi... keyboard warriors never dead !

Semoga bermanfaat 
Apa Itu "NEONATE EVACUATION" ? Apa Itu "NEONATE EVACUATION" ? Reviewed by Tunsha Ayunie on August 08, 2014 Rating: 5

No comments

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.