August 27, 2014

Alkisah Si Biawak Akuarium ~

Apa malam-malam cerita pasal biawak ni..?? hiks ! sebenarnya dah lama nak cerita.. dari hari masuk hospital itu hari, tapi tak berkesempatan..

Biawak ni, wa tak tahu camne dia boleh dalam akuarium lama pak mertua wa, tapi tuan suami saspek pak mertua yang letak biawak tu dalam akuarium tu.. wa cam... saspek gak lah ! sebab bukan ada lubang pun biawak tu boleh masuk, tapi pak mertua buat slumberkkderkkk je macam tak tahu apa-apa pasal biawak tersebut... huhu..

Wa nampak biawak ni dari 3 hari sebelum masuk hospital kot, masa tu kucing jiran 2-3 ekor dok berkumpul atas akuarium tu untuk kejar biawak ni, tapi masa tu biawak ni just ada atas/luar akuarium saje !


Wa hanya perasan kehadiran biawak ini bila jenguk-jenguk akuarium tu lepas tu perasan ada benda gerak2... eksaited tau ! wa memang suka menatang cenggini, walaupun... takut ! let's say since 17Ogos dia duduk dalam air tu, dan sampai sekarang Ogos, dia masih hidup... errr... tanpa makanan, Yes !

Camne dia hidup ek...?? ke dia makan apa saja yang ada dalam akuarium tu..?? akuarium tu pulak memang berair, dah lama berair dan pak mertua tak buang since ikan kelisa dia mati beberapa tahun lepas (kata tuan suami)...


The best part, wa beberapa kali ingat yang biawak tu dah mati dalam akuarium tu, well.. every morning gigih hokeyyyy tengok biawak tu... dan everytime wa tengok, dia pepura mati ! then hidup balik..

Ini jenis biawak apa ek?? dia makan apa?? boleh ke dia hidup dalam air cenggitu je?? tak kembung @ masuk angin ke..?? wa kesian tengok dia terpanjat-panjat nak keluar dari akuarium tu, tapi takde siapa nak tolong... hurm :(

No comments:

Post a Comment

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.