July 21, 2014

Wahai Si Pencuri Baju ~

KISAH SI PENCURI BAJU | Pernah tak lepas saudara saudari sidai baju, bila nak angkat je, saudara saudari perasan ada ruang kosong diantara baju2 yang saudara saudari sidai tu...?? ohh itulah nasib yang dialami wa beberapa menjak ni sejak laa wa start stay kat rumah mertua wa..

Mula-mula baju warna purple kesayangan wa, sayang gila kot.. mula2 saspek tuan suami amik sorok sebab dia memang tak suka wa pakai baju tu... nampak lurah laa hape laa katanya.. dulu masa gemuk wa pakai takde apa pun, dah kurus baru laa terlondeh bagai... haaa ni bukan citer londeh mak lodeh ye.. ni cerita baju hilang..!! 

Lepas tu wa saspek tertinggal kat rumah mama nun di Rawang, sekali spotcheck takde gak.. maka buat keputusan yang baju tu hilang... redhakan je laa...


Hari demi hari berlalu, sidai kain macam biasa.. alhamdulillah tak ada apa yang berlaku... tapi tak lama.. beberapa bulan selepas tu...

hurm.. beberapa minggu lepas wa sidai kain macam biasa, lepas tu angkat kain macam biasa.. wa sedar, seluar tuan suami hilang, wa punya sivles pakai kat rumah hilang, wa punya legging hilang... wa macam... haihhhhhh....!! puas ingat balik ada tak terlipat ke termasuk bilik sesiapa, spotcheck lagi.. TAKDE !! bingung dah time ni..


.. so kawan2.. ini bukan tuduhan laa kan but.. betul laa kena curi kan kan kan...?? sebab masa angkat kain tu pun wa dah perasan 1-2 baju wa sidai dah hilang... stress hokeyyy...!!

hurm.. kalau baju Gucci ke, Prada ke, yang branded bagai nak mati tu tak heran laa wa kalau kena curi, ini baju pasar malam je kot... :(

psttt ... yang pelik underwear tak hilang tau... selalu pencuri underwear je kan..?? kepelikan menguasai diri...fiuhhhhhhhhhhhhhh....

No comments:

Post a Comment

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.