July 20, 2014

Untitled #17

12:20am,

Entahlaaa... harini wa agak moody, nak kata datang bulan takde pun.. tak tahu laa kalau lambat kan.. moody ni bukan rasa nak marah atau sedih.. more than depress.. wa jadi murung.. mungkin sebab kes MH17.. kes MH370.. kes kerana Ambank kena tembak... kes pengganas dah membiak kat Malaysia.. perkara sebegini membuatkan diri wa diparas fobia yang keterlaluan..

Fikir jugak camne nak puaskan hati semua orang...?? wa komen cenggini kena kondem... cenggitu kena kondem... contoh kes Kiki... oklaaa wa marah, but she deserve a second chance... kita tak boleh kot nak marah sangat sebab uncle sim pun pegang dengan agama Katolik yang menggalakkan berbuat baik sesama insan.. bukankah kita juga perlu begitu..??

Bila dah bersikap baik dah husnudzon, tetiba keluar isu Ahsoo pakai kaftan bercetak surah Al-Fatihah.. ok, wa komen yang murni.. suruh si pemaki istighfar... tapi kena hentam pulak... "eh waktu Kiki takde pulak kau nak istighfar atau bersabar.."



at last cakap kat diri sendiri, "we can't please anyone to accept our common sense la dude !" dah tu..?? wa sendiri yang panas hati... eh eh dia ni... menyindir tu melampau sangat... 

Kiki already past, now we talk about the Ahsoo ! dia nak kita marah.. kita claim kita umat paling penyabar but bila perkara macam ni kita buta2 maki orang... hello ? 

ending.. just unfollow the post laa kan.. stop notification, settle. Bukan tak boleh terima pendapat tapi pantang sungguh bila orang menyindir ni...

haihh...

No comments:

Post a Comment

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.