Peminta dan pemberi sedekah akan dikenakan hukuman !

Assalamualaikum wbt,

Adik wa.. si Aboy... call wa lepas buka puasa tadi... wa ingatkan ada masalah berat... adik2 wa nih call kalau ada masalah je... contohnya Lia, kucing dia tak beranak2 pun dia call wa sesubuh hanya nak bagitau...

.."Kakwe.... Messy tak beranak lagi pun ?? :( "

-Messy yang gedik sangat2... dengan wa takmau ! dengan adik2 mau ! hamboihhhhh-

... dah si Aboy ni pulak call tadi.... dengan suara yang penuh semangat... terus tanya wa soalan yang wa terkebil-kebil nak jawab...

..."Kakwe... kalau bagi sedekah kena saman.. kalau mintak sedekah kena buang negeri... apa pendapat kakwe...??"



... "errr dooonia mau kiamat la Boy..."
                 "i think so kakwe...! (gelak) ok itu je..bye.."

actually adalah dia nyatakan pendapat dia... yang mengatakan sedekah itu sunnah Rasulullah saw... kenapa nak hukum2 je...?? sedekah je la... lebih kurang gitu la kata Aboy...

Wa ada terbaca dalam entri siapa ntah tentang ni... tapi tak pernah pun rasa nak baca secara detail... tapi dah alang2 adik wa yang saiko gilossss tu tanya... maka ingin jugak la research sikit kan kan kan....

Kata Menteri Wilayah Persekutuan Datuk Seri Tengku Adnan, langkah ini akan dilaksana di beberapa tempat tumpuan bagi mengurangkan budaya meminta sedekah yang mencemar imej ibu negara...

Ohhh gitu rupanya...

Hurm cuma bagi pemikiran wa yang sengkek ni... patut ke kita yang menderma ni pun.. kena saman jugak...??? duit saman tu nanti disalurkan kemana...?? hah?? hah?? hah?? (kerut kening buat muka tak puas hati)

Lepas ni sedekah kat masjid atau salurkan ke badan2 tertentu je la :) haiyooo memacam..
Peminta dan pemberi sedekah akan dikenakan hukuman ! Peminta dan pemberi sedekah akan dikenakan hukuman ! Reviewed by Tunsha Ayunie on July 03, 2014 Rating: 5

No comments

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.