July 17, 2014

Madu Tualang Warisan ~

MADU TUALANG WARISAN | Wa memang dah lama nak makan madu dari awal nikah dulu.. tapi bila mintak kat tuan suami, dia buat senyum gatal pulak.. ada ke dia ingat wa suruh dia pasang madu... aparaaa... ok gurau, tuan suami memang suka bergurau pun.

Sekian lama mencari, tetiba Bambeng (Ben Ashaari) ada post pasal madu tualang ni, dia pun dalam proses try jugak.. link kat Madu Tualang punya pasal ! haaa ini sudah baik.. yela, nak cari madu asli bukan senang.. sebab kebanyakan manusia kat mukabumi ni nak untung je, cakap je jual madu padahal air & gula melaka.. letak tepung jagung sikit bagi pekat kot... haaa dah jadi madu...

Wa pun search je page MaduTualangWarisan , harga dia agak quite expensive tapi tapi tapi.. SEDAP ! actually yang wa dapat ni bukan beli sendiri, Zurin yang buat surprise, tetiba mintak alamat then bila tanya pasaipa dia tak jawab pun last2 baru jawab dia dah post madu sebab tahu wa memang teringin..

Rasa bersalah hokey sebab wa banyak tak suka sama Zurin ni, without reason ! haaa setan laa tu nak putuskan silaturrahim padahal si Zurin ni bukan buat salah dengan wa pun...

Ini rupa madu tualang tu.. ini bekas kecik = 50gm=/RM10 ..

Rasa dia..?? sedap sangatttttttt... wa jadi addict pulak.. arahan 1 sudu pagi & malam, wa rasa macam nak makan bersudu2.. dia manis2 pahit... urm.. lepas makan madu ni alhamdulillah kurang sikit lemau badan ni.. kira ada effect jugak laa...

Siapa teringin nak makan madu tu, bolehlah try :)

No comments:

Post a Comment

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.