July 04, 2014

Happy tapi Bengang !

Assalamualaikum wbt...

Alhamdulillah syukur... dah selesai perkara-perkara yang membebankan otak... firstly, I've done for my ultrasound, and today.. I've done for my vascular with my doctor, Naresh Gonvindarajanthran.. appointment harini cover balik bengang yang haritu sebab doctor yang sombong dan bongkak...

Gerak dari Ampang to HKL mengambil masa hampir 40mins jugak sebab jammed.. dah sampai ofcoz kena tunggu...

Jumpa doctor dalam 10.15am.. tak lama sangat pun tunggu... bilik ada banyak kat situ... 27 bilik hokeyyyy per unit... I mean, dalam Unit Pembedahan Awam tu ada 27 bilik... tidakkah itu sangat bagus...??

Keramaian pesakit dikala itu... Yeah... nama pun HKL.. memang ramai dari pelbagai lubuk negeri.. seriously ! tak tifuuuuu (buat muka annoying gilossss)..

Ohh ya, wa jumpa Fitri, sahabat yang sama-sama sakit dan membesar di HKL... Fitri sentiasa dengan mak dia... kerinduan & nostalgia di HKL kembali ke saraf-saraf otak... ohhh rindoooonyaaa :(

Sesambil tunggu... mehhh laa kita selfie... tuan suami tarakkk mood... kena rushing kan... huahuahua... wa jugak tetap cool tak kira apapun.... lalalalala

Yebbbbaaaaa.....!! ni lahh Dr.Naresh... Pakar Urat & Saraf... and dia sangat humble  tau... firstly, masuk je klinik dia dah senyum dulu... cakap dengan patient macam dah lama kenal... dia bukan care  tentang wa je, dengan tuan suami pun dia care jugak... sebab tuan suami pun ada masalah pinggang dan saraf kan....

Rasa macam.. Ohhhh ! My home...!! ye, HKL tempat wa membesar... HKL tempat wa create hidup yang kesakitan ni... now, dapat kembali layanan doctor yang sangat friendly... barulah rasa lupa sikit sakit-sakit ni...
HKL dah ada department baru... ramai yang dari wad lama transfer sini kot... especially yang dari unit dialisis... just guess laa kan... 5 tahun lalu bangunan ni takde lagi... now dah ada... siap ada polis sepanjang hospital... I'm just like... perghhhhhh yawww !
Disinilah tempat wa membesar.. Wad Pediatrik.... wa rindooo sangat ! siapa nak rindoo hospital..?? wa arr... seriously... rumah adalah syurga, tapi sini pun syurga wa... wa banyak kenal family yang senasib... hurm... ehhhh cerita sedih kenapa ni...??

So bab jumpa Dr.Naresh dah selesai... wa rasa happy sangat... sampai rasa nak jumpa doc. hari-hari... ini memang habit, kalau jumpa doc. yang baik... wa akan jadi obses nak jumpa doc. .. haaa bagus kan kan kan...??

Total pergi = Rm 20/-
Total balik = Rm 20/-

Semasa perjalanan balik, sampai je area Ampang... teksi kami kena roadblock... kami pun tarakkk hal... ingat pak polis ni nak check lesen teksi pemandu... ehhh tapi wa dengan tuan suami pulak yang kena tayang IC... siap mintak permit.... serrrrr muka yang gojes camni pun ada rupa pendatang asing ke acaner...??

**Kami bengang, seriously.

Siap tanya siapa wa... tuan suami jawab dengan nada tinggi... 

"bini saya laaa !" -tuan suami-
              ... "betul, bini awak??" -polis berikut-

eh eh... melampau hokeyyyyy..... punyalah gumbira balik hospital tadi, kau muncul buat spoil wahai ulat-ulat putih...

Haaa itulah al-kisah harini.. tak menarik mana... cuma sekarang ni dah tak boleh buat apa, ramai sangat pendatang asing... sampai warganegara macam wa pun berapa kali kena tahan...

Kena akur jela dengan rupa yang dikurniakan ini... haihhhh
Terima kasih tuan suami kerana menemani.... appreciated !

No comments:

Post a Comment

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.