July 03, 2014

Doktor Tidak Mesra Pesakit !

Sebenarnya wa nak buat title Untitled lagi... tapi sebab ada idea ni sikit... haaa terserlah tajuk entri... anyway, alhamdullillah satu perkara dah lepas dan selesai... tak payah nak fikir bila nak x-ray lagi..


Tadi wa buat ultrasound.. bukan untuk check baby, tapi check leher.. nak tengok ada kelenjar tersesat tak dalam leher tu... nak tunggu kemain lama... datang pukul 9am sharp depan kaunter, 10.30am baru settle... tapi itulah... doktor kat sini.... so far selama wa jumpa... tak mesra dengan pesakit sangat... muka moody... nak kata puasa, doktor india... errr entah... tak faham...

Kenapa tak mesra?

Firstly.. masuk dalam bilik ultrasound, wa diarahkan baring oleh staff nurse.. ok staff nurse ni oklaa... dia suruh wa baring... dia selimutkan... so layanan yang sama wa dapat dari HKL & Hosp. Selayang.. dah baring tu takde doktor pulak... dah laa kena dongak je.. (sebab baring atas bantal.. kepala kena atas sket).. lepas tu 15mins - 20 mins doktor baru sampai... dah sampai tu dia terus letak jel & scan.. diam membisu tak cakap apapun... tanya apapun tidak...

Lepas dah habis scan tu.. dia blah.. dia takde pun cakap pun... "ok siap ! boleh balik..." .. wa nih macam tunggul kayu dengan keadaan terdongak leher penuh jel... ingat dia nak sambung scan... rupanya dah siap pun... nasib baik staff nurse tadi ada....

Perasaan ketika tu... macam nak hamun doktor tu.. tapi sebab puasa... kutahankan jua...
.. and why... wa komplen sangat ni..??

The point is...
Wa dengan hospital actually dah macam adik beradik... so far dari HKL turn to Hosp. Selayang, wa dapat staff & doktor yang agak peramah... tapi wa tak tau kenapa bila wa transfer kat Hosp. Ampang ni... doktor dia macam... haihhhhhhhhhhhhh gila ! kecuali waktu wa masuk for emergency, ada doktor lelaki tu... peramah sangat...

Kita yang sakit ni... memang akan cepat emo bila doktor & staff buat muka macam najis... ye.. memang terasa sangat... tak tahulah orang lain kan... wa memang emosi tahap gaban tadi... tadi arr... sekarang takde dah....

Jumaat kena pergi HKL for Vascular Surgeon pulak... tangan makin bengkak macam Popeye.. lepas satu, satu... alhamdulillah.... sesi topup kesabaran !


No comments:

Post a Comment

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.